Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Ayuso viatja a Barcelona per defensar el castellà i la llibertat d’elecció educativa
  • CA

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, viatjarà a Barcelona aquest dijous i divendres per a mostrar el seu suport als empresaris i famílies catalanes, així com “per a continuar amb el seu defensa de l’idioma espanyol i de la llibertat d’elecció educativa“, que segons ella estan amenaçats per per la recentment aprovada ‘Llei Celaá’. Així, segons han informat des del govern regional, a la seva arribada a la capital comtal, la presidenta madrilenya mantindrà una trobada amb joves de S’ha Acabat, “una entitat constitucionalista que es mobilitza en defensa de la Constitució i l’Estatut d’Autonomia, els drets de tots els ciutadans de Catalunya i resta d’Espanya i el respecte a la pluralitat d’idees”.

També tornarà a tenir un contacte amb la presidenta d’Assemblea per una Escola Bilingüe, Ana Losada, amb la qual va mantenir recentment una reunió per videoconferència i amb la qual es va comprometre “a treballar en iniciatives encaminades a la defensa de l’espanyol a Catalunya i a tot el món”. En l’agenda de la cap de l’Executiu regional també destaca una cita fixada amb associacions de l’escola concertada de Catalunya, on participarà, entre altres, el president de la Federació d’Associacions d’AMPAS d’Escoles Concertades a Catalunya (FAPEL), Josep Manuel Prats. “La presidenta mostrarà el seu defensa al dret de les famílies a triar l’educació que volen per als seus fills”, han indicat des del Govern de la Comunitat.

Trobades amb empresaris

Durant les dues jornades de treball, la dirigent autonòmica desenvoluparà trobades amb els empresaris catalans per a compartir amb ells “la fórmula emprada a Madrid que busca l’equilibri entre salut i economia”. Així mateix, mantindrà un esmorzar amb la junta directiva de Societat Civil Catalana, al mateix temps que es reunirà amb l’hostaleria catalana. A aquests últims traslladarà les mesures posades en marxa pel Govern regional, “que han permès que els establiments de la restauració i d’aquest sector, en general, puguin continuar amb la seva activitat malgrat la Covid-19”.

Entre elles, destaca els controls d’aforament, la correcta ventilació dels espais tancats o l’obligació de la reserva telefònica per a facilitar els possibles rastrejos. Des de l’executiu han remarcat que la presidenta madrilenya “sempre ha mostrat el seu compromís amb la ciutadania catalana i en l’últim any ha visitat quatre vegades aquesta comunitat autònoma”.

Com ha explicat en diverses ocasions, “el seu objectiu és mostrar el suport als espanyols catalans que es troben diàriament amb traves com poder estudiar en espanyol”. Ayuso farà parada a Saragossa el divendres, abans de tornar a Madrid, per a celebrar una trobada amb el president d’Aragó, Javier Lambán; i, posteriorment, amb l’alcalde de Saragossa, Jorge Antonio Azcón.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa