La líder de Ciutadans a l’Ajuntament de Barcelona, Luz Guilarte, ha criticat la política lingüística del govern d’Ada Colau. Després de la polèmica d’aquest cap de setmana pels vídeos d’Instagram de l’alcaldessa en què relega el català, ara Cs la pressiona per l’altre costat i l’acusa de discriminar el castellà en les comunicacions, campanyes d’informació i cartelleria que emet el consistori. En la mateixa línia, aquest dijous i divendres la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso (PP), visita la ciutat per fer bandera del castellà.

El partit taronja considera que l’Ajuntament fa “monolingüisme”: “Colau i el PSC participen i promouen la vulneració dels drets lingüístics dels barcelonins tant en les comunicacions, com en les campanyes d’informació i cartelleria del consistori”, ha dit aquest dijous en una roda de premsa. En aquest sentit, ha retret que “el monolingüisme s’utilitza com una eina d’ideologització, adoctrinament i divisió dels ciutadans”, i ha dit que el Govern municipal té l’obligació de defensar el castellà i el dret a fer-lo servir.

En el ple d’aquest divendres Cs demanarà que es retiri qualsevol subvenció pública “a les entitats que ataquen i practiquen l’exclusió d’alguna de les llengües oficials, que assenyalin ciutadans, negocis o empreses per la llengua oficial que utilitzen”. És a dir, a qui cridi l’atenció sobre un establiment o companyia per discriminar el català. A més d’aquesta iniciativa, Guilarte també ha anunciat que la seva formació reclamarà que es garanteixi la continuïtat de l’escola Can Clos i el reforç de places de la Unitat Antiavalots de la Guàrdia Urbana.

Nou comentari

Més notícies
La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a l'Assemblea de Madrid ACN

Ayuso viatja a Barcelona per defensar el castellà i la llibertat d’elecció educativa

La presidenta de la Comunitat de Madrid es reunirà amb entitats unionistes i de defensa de la concertada
L'alcaldessa Ada Colau, aquest matí al ple / David Zorrakino (Europa Press)

Colau respon a les crítiques: “És força asfixiant el rotllo fiscalitzador de la llengua”

L'alcaldessa havia dit a Instagram que per respondre preguntes prioritzaria el castellà per comunicar-se "amb el màxim de gent possible"
Captura de l'alcaldessa Ada Colau en el seu vídeo d'Instagram

Colau relega el català a Instagram per “arribar al màxim de gent”

L'alcaldessa prioritza el castellà per adreçar-se als seus seguidors i plouen crítiques a les xarxes
Escena quotidiana a Barcelona, en imatge d'arxiu / Jordi Play

Els barcelonins dominen el català de forma “lleument superior” als metropolitans

La ciutat i la seva àrea se situen per sota de la mitjana de Catalunya