Colau respon a les crítiques: “És força asfixiant el rotllo fiscalitzador de la llengua”

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s’ha trobat aquest cap de setmana amb una polèmica que s’ha anat fent gran fins que ella mateixa hi ha acabat sortint al pas. Es tracta d’un vídeo del seu canal d’Instagram on ella apareix explicant que per respondre consultes ciutadanes cada divendres al vespre prioritzarà l’ús del castellà perquè li agrada comunicar-se “amb el màxim de gent possible” i que el català el reserva per a aquelles persones que explícitament preguntin en català. Les crítiques per relegar la llengua catalana s’han anat acumulant a Twitter i finalment Colau ha respost a un comentari que havia publicat per l’escriptor Màrius Serra. En la resposta, l’alcaldessa hi diu: “És força asfixiant el rotllo aquest fiscalitzador de la llengua. Però com que crec que ets una persona culta que em fa la crítica de bona fe, et contesto”.

Serra havia apuntat que “les llengües comencen a morir quan els seus parlants les bandegen” i també li havia dirigit un altre missatge: “Ets l’alcaldessa de Barcelona, no una youtuber a la recerca del laic perdut “del máximo de gente posible“”. Davant aquestes paraules, Colau ha volgut aclarir que fa ús del català “a tots els actes institucionals, a les rodes de premsa, a les meves xarxes i a casa amb els meus fills”, tanmateix, ha afegit que també parla el castellà perquè és la seva llengua materna i un idioma que s’estima “tant com el català”. “I en ocasions el faig servir a les xarxes per parlar amb molta gent que no viu a Catalunya i amb qui comparteixo moltíssim”, ha comentat.

Per últim, ha reivindicat que aquests debats no ajuden a salvar l’idioma: “No crec que fer polèmica amb això ajudi al futur del català, en absolut”.

Comentaris

  Ramon Novembre 22, 2020 | 20:29
  O tripartit, o Catalunya. jo, Catalunya.
  65
  15
  Respon
  Tripartit no, gràcies Novembre 22, 2020 | 20:41
  La senyora Colau ha demostrat repetidament el menyspreu per la llengua del país que té la doble desgràcia de ser una colònia i de tenir-la a ella de batllessa de la ciutat que n'és la capital. Ho ha fet en ocasions tas assenyalades com el pregó de la Mercè, en la llengua colonial, dues vegades que jo recordi, a càrrec de persones ben conegudes per la seva oposició, no tan sols a la independència de Catalunya, sinó del dret d'autodeterminació. La preocupació essencial de la senyora Colau és mantenir-se a la trona tant de temps com sigui possible, hi és gràcies als vots d'un polític que s'ha manifestat repetidament contrari a la llengua catalana, governa l'ajuntament amb el PSC, els "capos" del qual es van manifestar contra Catalunya fa un parell d'anys de bracet amb C's i el PP i el seu partit és la sucursal d'un partit radicalment unionista que ara fa de crossa a Madrid del govern del PPSOEVOC'S, ala "a veure si se'n obliden que som el partit dels GAL"
  Paco Novembre 22, 2020 | 20:48
  També el castellà és la llengua materna de l'alcaldessa de París i no per això.menysprea el francès.
   Gecko Novembre 23, 2020 | 10:26
   És ben cert aquest fet, fins i tot Anne Hidalgo és nascuda a San Fernando (Espanya) com a Ana María i ara es diu Anne. És així, no és qüestió d'origen, és qüestió de capteniment. Malauradament al nostre país hi ha masses botiflerots que col·laboren amb l'annexionisme i també masses catalans adormits i/o encantats.
  Cinisme marca de la casa Novembre 22, 2020 | 20:51
  De braçet de l'ultradreta, el mateix posat i argument
  Eulàlia Novembre 22, 2020 | 21:05
  Sra. Colau li recordo q és l'alcaldessa de Barcelona, i com a tal s'ha de comportar Parlar amb la llengua pròpia de Catalunya NO és cap ROLLO !! Si de cas el problema el tenim els ciutadans de Barcelona q tenim una persona q no està a l'altura d'aquesta ciutat, vaja un ROLLO d"alcaldesa!!! Vostè es pensa q els catalans som tontos, xò tenim memòria no es preocupi. Ha tractat la pandèmia com si no anés amb voste, ah!! Si ha convertit la ciutat amb un Parchís, aquesta és la seva gran aportació!!! Xò q voleu esperar d'una persona, i no amb cansaré de repetir-ho, q és capaç de sortir a un TV ha explicar la seva vida sexual, q a més no ens interessa a ningu I q és el pitjor i AMORAL programa de TV q es fa a España
   Ot Novembre 23, 2020 | 12:53
   Molt bé, Eulàlia, tu penses això, no hi estic d'acord amb tot, però, perquè no escrius correctament rotllo o parxís o alcaldessa ? Potser hem de començar per nosaltres mateixos si volem normalitzar la llengua catalana.
  Eulàlia Novembre 22, 2020 | 21:07
  Sra. Colau li recordo q és l'alcaldessa de Barcelona, i com a tal s'ha de comportar Parlar amb la llengua pròpia de Catalunya NO és cap ROLLO !! Si de cas el problema el tenim els ciutadans de Barcelona q tenim una persona q no està a l'altura d'aquesta ciutat, vaja un ROLLO d"alcaldesa!!! Vostè es pensa q els catalans som tontos, xò tenim memòria no es preocupi!!!
  De Roquetes vinc Novembre 22, 2020 | 21:28
  I amb en Valls, que fà? Francès?
   666 Novembre 23, 2020 | 01:47
   El grec se li dóna millor amb el xoriço feixista gavatx . .
  falco Novembre 22, 2020 | 21:47
  SRA. Colau si tan asfxiant es el ROTLLO FISCALITZADOR DELA LLENGUA, PEr QUE NO PLEGA I DEIXA A ALTRES ERSONES MES OMPROMESES AMb cATALUNYA FAGIN LA FEINA QUE A VOSTE ES VEU L'ASFIXIA. Si amb alguna cosa esdefineix el seu partit precisament es amb lafalta de compromis amb els temes on s'ha de definir cosa que no li agragrada a voste
  FRAN BCN Novembre 22, 2020 | 23:02
  Es que sembla que només vulgui comunicar-se amb els garrulos...
   Pepet de Vallmanya Novembre 23, 2020 | 01:46
   És que ella, és una garrula. I a qui pot dirigir-se si no ?
   GAVANENC Novembre 23, 2020 | 08:16
   El que es fiscalitzador es que vulguin imposar el castella com a llengua vehicular a les escoles. Son a les escoles on es pot ensenyar a un castellano parlant que viu a Catalunya a apendre la nostra llengua...
  Cavaller pallares Novembre 22, 2020 | 23:13
  Doncs si et fiscalitzem habitatges tambe tindries un suspens galactic, com un forat negre. Amb la reforma de les Normes Metropolitanes per fer30% HPO, no has fet ni un sol habitatge, ni heu arribat a donar una sola llicencia. Hauries de tornar a la PAH, pero em temo que ni alla et voldrien.
  Les llengües s'han de treballar Novembre 22, 2020 | 23:24
  Una alcaldessa de Barcelona que no sap anglès, com en Valls, és normal que tingui mal rollo amb les llengües. Potser la propera vegada caldrà algú que estigui preparat pel càrrec.
  MSR Novembre 22, 2020 | 23:49
  Cal ser molt ruca. Que no sap que el xinès és el més parlat del món ? . I que l'urdú-hindi o l'anglès també són més parlats que el castellà ? Si és que es tracta de tenir molts gent que l'entengui hauria de triar aquest idiomes , no ? . Idiomes, per cert, parlats per milers de barcelonins (i ho dic seriosament). Però no, a aquesta dona l'unic que li importa són els seus prejudicis contra tot el que sembli català.
  capitao lampiao Novembre 23, 2020 | 01:43
  Com es nota que la que esta en perill no es la seva.
   Resposta a Capitão Lampão Novembre 23, 2020 | 13:15
   Resulta que és la "seva", per la qual cosa encara pitjor. Però suposo que els que tan critiquem algunes actituds dels que no pensen com nosaltres, utilitzem sempre la nostra llengua en el nostre entorn, a la feina, en l'esport o d'altres aficions... responem en català si ens pregunten desconeguts en una altra llengua i no canviem de llengua fins que ens n'adonem que no ens entenen, quan tenim la possibilitat d'escollir la versió d'una enquesta, d'unes instruccions, sempre escollim la nostra i si no en tenen en versió catalana ens queixem, quan ens adrecem a desconeguts sempre ho fem en català, hem traduït el nostre nom al registre civil si sempre ens diuen Joan i encara estàvem inscrits com a Juan... si complim tot això aleshores estem en condicions d'adreçar-nos a Colau i de forma respectuosa, adreçar-nos a ella.
    capitao lampiao Novembre 23, 2020 | 21:12
    Doncs miri, ha punxat en os. Perque jo compleixo totes les condicions citades i, a mes, parlo en frances, angles, portugues, holandes i em defenso, be o malament, en alemany i en italia. Quina mala pata, oi?.
  Guillem Novembre 23, 2020 | 01:58
  Hi ha expressions plenes de significat, diu que "troba asfixiant el rotllo fiscalitzador de la llengua" Com que tothom sap que ningú, (ni la Generalitat que en té la obligació de fer-ho a l'ensenyament, l'etiquetatge i TV3), "fiscalitza" l'us de la llengua catalana -de l'altra ja se'n ocupen els seus socis de Madrid- , es deu referir a les persones preocupades per la supervivència del català, però aquesta preocupació ella la considera un "rotllo", vol dir que no l'interessa, que li molesta que hi hagi gent que es preocupa d'aquestes coses. A la senyora Colau només l'interessen els vots, és de les persones que en comptes de pensar què pot fer pel país, sempre està pendent de què pot fer el país per ella, què en pot treure.
  39
  15
  Respon
  GAVANENC Novembre 23, 2020 | 08:17
  El que es fiscalitzador es que vulguin imposar el castella com a llengua vehicular a les escoles. Son a les escoles on es pot ensenyar a un castellano parlant que viu a Catalunya a apendre la nostra llengua...
  Comuns a la comuna Novembre 23, 2020 | 08:29
  La Colau és espanyola i com tots els espanyols el que busca és la mort del català. No li foteu més voltes, són ells contra nosaltres, ja n'hi ha prou d'anar amb el lliri a la mà.
  51
  142
  Respon
  rd Novembre 23, 2020 | 08:49
  execrable i odiosa individua
  mala peça Novembre 23, 2020 | 08:52
  quan una és una farsant kolau, és el que té la realitat, al final el dia a dia, a un mateix acaba retratant els vots grauïts al manuel vals, n'eren una prova molt evident, apoltronar-te 4 anys més, per la seguretat dels teus fills, n'era un altre, però el coto, només fa que deixar el descobert, la persona que ets, una farsant, ni persona, ni política, bé si política, si el poder t'ha corromput, i evidentment ni catalana
  Jo Novembre 23, 2020 | 09:39
  I que no os enganyin, sols es una inutil arribista sense ofici ni benefici, actriu fracasada que si no fos per la politica es moriria dew fastic amb un souet de miseria. Espanyola colona a catalunya, actriu feriant tot per la pasta.
  Via fora els adormits Novembre 23, 2020 | 09:42
  Té raó, la llengua espanyola ens la volen convertir en única i homologada des de fa més de tres-cents anys i esdevé un rotllo recurrent de l'espanyolisme. Des de l'espanyolisme i botiflerisme sembla que sempre estiguin amatents a acabar la seva "missió". Senzillament els catalans volem que la llengua catalana esdevingui una llengua amb les mateixes condicions, habilitats i ús d'altres llengües d'Europa i de la UE el danès, el finlandès, l'islandès, el grec, el neerlandès, el suec, el txec, l'eslovac, l'albanès, el croat, el lituà, l'eslovè, el romanès, l'estonià, letó... No en tenim cap culpa si un gran nombre d'espanyols no poden "suportat" aquest fet natural, necessari i assolible, d'utilitzar sense tabús la nostra llengua.
  Normalització ve de normal Novembre 23, 2020 | 09:54
  Colau és "coherent", entre altres coses, ja ho va dir que la seva capital era Madrid. Ara bé ens queixem molt i el temps passa. La millor reacció és que de la llengua catalana en fem un ús més ampli en el nostre entorn, feina etc. Per exemple cada vegada que comprem un aparell o un vehicle hem de demanar, " si us plau ens poden oferir el manual d'ús en la nostra llengua?" Jo ho faig i solen fer "malabarismes" per a dir que no les tenen. Penso que si en fóssim molts més cada dia, alguns reaccionarien. Una altra cosa és que no ho solen fer al nivell de la resta de llengües del món, per exemple la Seat ofereix des de fa anys on-line les instruccions de tots els seus vehicles... però en un apartat amagat i separat de la resta de llengües (segur que un munt de catalanoparlants propietaris d'un Seat se n'han assabentat) talment com si no volguessin "ofendre" espanyols com en Guerra o en Casado.
  Coses de ser un poble colonitzat Novembre 23, 2020 | 09:55
  Quan li demanen parlar amb ñordo en comptes de català no fa tants escarafalls, aleshores els pantalons se'ls abaixa ràpida i feliçment. Hem estat rucs, la culpa és nostra, doncs no hauríem d'haver claudicat tant fàcilment davant la imposició dels espanyols d'arraconar la nostra llengua i amb ella a nosaltres mateixos. Ara bé, també s'ha de tenir en compte que anem de dictadura en dictadura i no ens ha quedat més remei que obeir. I si a sobre li afegim el fet de voler acollir al nouvingut i que aquest s'hi trobi còmode ...
   Quanta ignomínia Novembre 23, 2020 | 11:41
   Si no sabeu distingir entre l'ocupant i el nouvingut per motius econòmics o bèl·lics... no enteneu res o feu veure que no ho enteneu. A més una cosa és acollir els nouvinguts i una altra com "acollir" botiflers extrems, exFuerzaNueva com els Anglades o Bous curiosament ambdós de Vic...
    Ricard Novembre 23, 2020 | 15:28
    Traducció: "és asfixiante el rollo de la lengua de Cataluña".
  Tal com raja Novembre 23, 2020 | 10:05
  Quina vergonya, alcaldessa! Au, dediqui's a una altra cosa i deixi que la cultura flueixi. I li recordo que l'idioma és cultura.
  Pol Novembre 23, 2020 | 10:10
  Ens queixem molt i alguns ho fem de forma grollera i poca-solta, així no arribarem enlloc. La millor resposta és ACTUAR és a dir, fer servir la nostra llengua en tots els àmbits, com si fóssiu un parlant de danès o finlandès. Al principi costa una mica, com tot, però després hom s'hi acostuma. Proveu-ho, per exemple hi ha un munt de professionals que quan consulten una norma o un decret fet des de Madrid no és preocupen d'utilitzar la versió catalana que en fan al BOE, és cert, malgrat que ho tradueixin després, la majoria de tècnics i col·legis professionals sembla que ho ignorin. Una altra cosa, molts de catalans esmercem esforços en no fer faltes ni incorreccions quan utilitzem l'espanyol o l'anglès, hauríem de fer exactament el mateix amb la nostra llengua. No s'hi val a escriure o parlar com si res en espanyol mots que no hem sentit ni utilitzat mai, i per exemple quan parlem la nostra llengua que ens faci recança recuperar mots catalans que en altres comarques han mantingut i son ben vius...
  Cada país analitza la integració de la seva immigració Novembre 23, 2020 | 11:58
  Colau és filla de la immigració. Cal fer un profund estudi sobre la integració a Catalunya de la gent que va venir de territori castellà-espanyol. Quins nivells d'estudis tenien (vaig fer classes d'alfabetització a nois de 30 anys que MAI havien anat a escola), quin nivell de franquisme tenien (els possibles republicants havien estat afusellats), quin nivell econòmic aportaren ( aquells nois em diuen que menjaven bellotas robades a la nit ja que el señorito deia que eren pels porcs), el nivell de riquesa-confort que han creat amb els anys, dels estudis dels fills, de les teles que miren (igual que un ciutadà de Salamanca), de coneixement de la cultura catalana ( no te'ls trobes ni en una trobada de gegants)... Colau és una segona genaració de la immigració, igual que el Rufián, l'Iceta, el Carrizosa, la Granados, l’Albiach.... Mireu com han progressat! Però no surten del Viva España. Han après català, res més.
   Resposta a cada país que analitza Novembre 23, 2020 | 12:30
   Sembles una mica poca-solta, a més no n'encertes ni una. Estudia la geografia i les comarques del nostre país. A més "preocupat" més de renegats i botiflers que son "fruit" de generacions de catalans com els Anglada, Bou, Samaranch, Bosch de SCC, Alzina, Fabra, Fuster, Garriga... i la llista massa llarga d'ultradretans i ultraespanyolites nostrats. A més escriure que una persona amb orígens a la Ribagorça o una altra nascuda a València son de la "immigració", és ésser curt de gambals, poc informat, un babau i segurament un quintacolumnista de pa sucat amb oli.
  Des de Barcelona, sentit comú Novembre 23, 2020 | 12:08
  Ho sento, hi ha comentaris que no m'abelleixen gens, respondre a Calau de la mateixa forma que ho fan molts d'espanyolistes envers els catalans ho trobo patètic. Per a mi l'OBJECTIU és que la nostra llengua, el més aviat possible, esdevingui, en qüestió d'ús, de respecte, reconeixement... com la llengua txeca per als txecs o la sueca per als suecs, no pas insultar ni allunyar, ni emprenyar-me, amb els nostres connacionals que pel motiu que sigui, no ho tenen encara ben clar. I a més vull malgrat tot, aconseguir la normalitat de la meva llengua i també la independència política, amb il·lusió, empenta i entusiasme en front les dificultats, no amb les cares sempre de pomes agres a l'estil poca-solta de Trumps, Carrizosas, Bolzonaros, Arrimadas, Casados... No, així no.
  Josep M. Ponsa Casas Novembre 23, 2020 | 12:29
  La alcaldessa Colau, antiga activista de la PAH - Plataforma de afectados por la Hipoteca, de ben segur que la seva personalitat es basa en mirar d'afavorir el benestar de les persones més febles, cosa realment exemplaritzant. Si això és així, no entenc com no s'inclina més per a protegir l'ús de la llengua catalana (catalana deu venir de Catalunya, oi ? ) la qual tot i ser la própia de CAT, és la més feble i cada cop menys utilitzada, donats els imputs que constantment ens arriben a través d'uns espanyolísims mitjans mediàtics, que ens arriben amb inconfussibles flaires mesetaris. Sra. Colau, si encara no se'n había assabentat, la llengua feble és el català, dediquis, com alcaldessa a la protecció de tot alló que és propi de la capital de Catalunya i deixi d'una vegada de fer-nos-ho tot malbé !!
  farta de botiflers Novembre 23, 2020 | 12:40
  No ets digna de ser alcaldessa de BCN. Veste'n ja!!!
  Més enllà d'Espanya hi ha vida Novembre 23, 2020 | 13:36
  A vegades cal pensar una mica, un batlle/batllessa de Lisboa en quina llengua escriuria o piularia en un twitter ? A propòsit Portugal s'ha negat a utilitzar el sistema radial vers Madrid de vies de trens d'Alta velocitat, que els proposaven des d'Espanya i l'estat Portuguès s'ha plantat i ha manifestat que prefereix donar prioritat a l'eix de vies cap al nord, ço és amb connexió, des del sud, i de Lisboa directa amb Galícia, tot i que Portugal més enllà hi té l'oceà... Mentrestant als Països catalans ens l'han colat, com sempre, una altra i una altra vegada i a l'any 2020 les ciutats de València i Barcelona (el corredor ferroviari peninsular amb més transit) encara no estan connectades amb trens d'alta velocitat i fins fa uns mesos hi havia trams de via... única. Això sí Tarragona, Lleida, Girona, Bcn, València, Castelló de la Plana i Alacant ben connectadetes directament... amb Madrid. Uns fan el seu país a mida d'altres fem el mec.
  Un sol poble Novembre 23, 2020 | 14:26
  Sembla que ens fa por parlar de la immigració-integració dels milers de persones que van venir a catalunya a mitjans del segle XX a buscar una millor vida. No tothom se sent prou català ni coneix prou Catalunya com per haver-se integrat. Hi ha hagut partits que per quatre vots els van voler conservar castellans, així votaven Felipe gonzález, ho recordeu? Jo crec que si que s'ha d'analitzar aquest fenòmen. Sols diré un dels perquès: ells van contribuir, amb el seu silenci, amb la seva mitja-catalanofòbia, o amb la seva assistència a manifestacions unionistes, amb la seva arrencada de llaços grocs, amb el clientisme de les televisions i diaris unionistes... van contribuir a fer fracassar el procés i a la repressió de la gent. Us imagineu un sol poble davant d'aquests reptes. Sempre hi hauria els botiflers de torn, però no tindríem ni VOX, ni Cs, ni PP ... El PSC seria català de veritat...
  jg Novembre 23, 2020 | 17:28
  esta mujer no se ha dado cuenta de que esto es cataluña y debe hablar en catalan? no parece muy lista
  Eulàlia Novembre 23, 2020 | 17:53
  Per Ot Gràcies x ensenyarme gramàtica!! q x altre banda no amb van ensenyar a l'escola!! Vull afegir q he fet aquest escrit xq no m'agrada gens l'actuació i els comentaris de la sra. Colau, m'ofenen com a catalana i com a ciutadana de Barcelona!! I x últim no he fet aquestes ratlles xq vostè i estigui d'acord o no!!!
   Un altre comentari a l'Eulàlia Novembre 23, 2020 | 18:19
   La qüestió no és intentar convertir Colau, ni ningú, en filòlegs ni en res que no vulguin, la qüestió es crear una llengua normalitzada, la qual cosa vol dir que els ciutadans d'aquest país tinguem les mateixes oportunitats i possibilitats en la nostra llengua que té un neerlandès als Països Baixos o un Suec a Suècia amb les seves respectives llengües. per una altra banda ningú neix amb la gramàtica ni l'ortografia de cap llengua apresa, és evident que totes les llengües s'han d'aprendre per a poder-les utilitzar correctament. Aleshores si hi ha persones que l'any que es va començar a ensenyar de nou el català en els estudis reglats, no van poder estudiar la llengua, mai és tard per fer un esforç i assolir el nivell B1 o B2 aquest darrer equival al nivell del batxillerat, hi ha un munt de possibilitats de cursos presencials i on-line. Si us sentiu ofesa, reaccioneu, feu el primer pas, estudieu la llengua. Ànims !
  Ex-espectador de la TV-155 Novembre 23, 2020 | 18:26
  La indiferència de la senyora Colau en vers la supervivència de la llengua del país és tal que, si algun dia aconseguim fotre-la fora de l'ajuntament, la faran directora de TV3
   Joan Novembre 23, 2020 | 19:03
   Hi ha espanyols dels que s'autoanomenen (no)nacionalistes que diuen que el nacionalisme (el què no és el seu) es guareix viatjant, recordo en Samaranch fill i d'altres espanyolistes més recentment escrivint aquesta bajanada. Jo no sé si el fet de viatjar guareix res, però, ajuda a comprendre a saber que és una llengua normalitzada com el llarg elenc de llengües europees comparables a la nostra suec, finès, islandès, txec, croat, eslovac, letó, neerlandès, danès, estonià, romanès...També recordo quan era menor d'edat i quan visitava Andorra no entenia perquè allò tot era escrit en català i on jo vivia el català solament existia de forma oral. Amb tot plegat vull dir que més que queixes i estirabots cada vegada que algú crea una polèmica amb la llengua, ens cal reaccionar amb fets reals al nostre abast en el nostre dia a dia.
  Cal dir-ho Novembre 23, 2020 | 18:44
  Tant de bo els entrebancs de la llengua catalana solament depenguessin de l'actitud de la Batllessa de Barcelona. Aquest incident és una anècdota que reflecteix que la nostra llengua encara no ha assolit la normalització lingüística. Si us informeu bé sabreu que llengües ara normalitzades com el txec, el finès, l'islandès, el noruec, el polonès, l'hongarès i fins i tot l'ebreu fora d'Europa, son llengües que fa anys estaven com el català ara o pitjor. Tirar endavant, recuperar una llengua per a tots els usos i àmbits quotidians és possible i depèn de la voluntat, de la disponibilitat i de l'esforç dels parlants, no pas d'emprenyar-se amb una batllessa que a sobre políticament a alguns no els agrada. Si cadascú de nosaltres fem servir el català i el reclamem allà on hi ha mancances, ja poden venir des d'Espanya en Guerra o en Casado a tocar els nassos, que ningú ho aturarà, però, és clar una part gran depèn de nosaltres.
  Autocrítiques nostres, alguna també Novembre 23, 2020 | 19:31
  Quants de vosaltres escriviu els comentaris des d'un PC, smartphone o computador amb la instal·lació, navegador i les aplicacions en català ? Comencem des del principi, no ?
   capitao lampiao Novembre 23, 2020 | 21:34
   Miri, les operes han de ser en italia, les misses en llati i la informatica en angles. L'espanyol per traficar amb drogues, anar de putes i gracies.

Nou comentari