Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Bou vol menys grups de turistes al carrer perquè no els robin
  • CA

El PP s’obre a debatre que es posi límit a les aglomeracions de turistes a les zones més concorregudes de la ciutat, una idea que l’alcaldessa Ada Colau propugna davant del retorn de nombrosos visitants a Barcelona després de la contenció obligada per la pandèmia. Els populars, però, argumenten raons ben diferents a les expressades pels comuns contra un model turístic que diuen que sobreexplota els barris. Per al líder municipal dels conservadors, Josep Bou, cal restringir concentracions multitudinàries en els punts d’atracció de visitants per evitar robatoris.

El PP plantejarà set mesures al ple municipal d’aquest divendres amb què sosté que poden “millorar la seguretat i el civisme durant l’estiu”, quan s’intueix que el turisme a la ciutat tornarà a ser tan massiu com abans de l’inici de l’expansió de la Covid el 2020. Entre altres suggerències, els conservadors defensen “limitar l’ocupació de l’espai públic a prop de les grans icones turístiques” de Barcelona i exigir una autorització municipal perquè grups organitzats de viatgers puguin aturar-se en zones de gran afluència de visitants.  

Els populars es declaren partidaris de promoure encara més l’adquisició d’entrades anticipades per via telemàtica, una fórmula que s’ha potenciat arran de la pandèmia. Creuen que seria una forma de contribuir a posar ordre en l’entrada i la sortida de públic en edificis emblemàtics.

Alhora, pensen que retirar amb antelació uns passis que marquin una hora d’accés previndria que es formin cues i grans acumulacions de persones al voltant dels monuments, que el PP tem que es converteixin en presa fàcil per cometre delictes aquest pròxim estiu. “Cal extremar les mesures de precaució per no lamentar un gran nombre de delictes”, recomana Bou.

Reserva també en monuments d’accés lliure

La formació considera que la reserva de tiquets com a via prioritària per accedir a monuments s’hauria d’estendre també a edificis que són d’accés gratuït. En tot cas, caldria abans que les diferents institucions que gestionen el patrimoni que sedueix els turistes s’hi avinguessin.

Per altra banda, el PP proposa “ordenar l’ocupació en l’espai públic per part de grups organitzats mitjançant una autorització municipal en les zones de gran afluència turística”. El regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, va anunciar l’abril passat que l’Ajuntament estudia fórmules per “limitar els usos turístics en uns carrers i unes places que sovint estan congestionades pels grups de visitants” al casc antic de Barcelona. L’Associació de Guies Turístics de Catalunya (Aguicat) va reaccionar culpant l’Ajuntament dels amuntegaments per la manca de parades per a autobusos turístics al centre de la ciutat, mentre que una vintena d’entitats empresarials van subscriure un manifest que insta que l’activitat turística no sigui “instrumentalitzada” com a “eina política” a la capital.

En qualsevol cas, els populars addueixen que la concessió de permisos seria un mètode per intentar guarir a temps un eventual repunt dels delictes. El partit precisa que la limitació de grups organitzats de turistes s’hauria d’establir “en punts molt concrets” dels principals monuments i de les zones més transitades.

Autorització per a guies

El PP no estableix un nombre de persones a partir del qual seria exigible una llicència per poder-se congregar davant d’atraccions turístiques. “Els espais turístics tenen diferents característiques”, raonen els conservadors. Sí que indiquen que “els guies turístics o les agències de viatges haurien de demanar” l’autorització municipal. “D’aquesta manera, l’Ajuntament podria controlar d’alguna manera la concentració de gent que tindrà en cada moment i podria dir al guia turístic o a l’empresa en qüestió que, en comptes de fer la visita tal dia a les 10 del matí, la faci a les 13.00 perquè hi haurà menys gent”, exemplifiquen fonts del partit.

Al mateix temps, els populars reclamaran reforçar la seguretat en zones de gran afluència turística durant la campanya estiuenca i també al metro “per combatre robatoris i agressions”. També volen més agents cívics en punts on els visitants acostumen a circular i “enfortir la inspecció en el sector dels habitatges d’ús turístic sense llicència” en els pròxims mesos. Per altra banda, advoquen perquè aquest estiu es dissenyi una agenda d’actes culturals i esportius fora del centre de Barcelona i restablir el servei de bar i de lavabo al voltant de la Font Màgica de Montjuïc.

Més notícies
Foto del pacte Colau-Collboni-Maragall pels pressupostos 2021 / Ajuntament de Barcelona
ERC encapçala les enquestes pel 2023 seguida del PSC
Notícia: ERC encapçala les enquestes pel 2023 seguida del PSC
Comparteix
Dos sondejos diferents aquesta setmana deixen Ada Colau en tercera posició
Un dels fanals de cinc llums de les Rambles
Per què hi ha dos tipus de fanals diferents a les Rambles
Notícia: Per què hi ha dos tipus de fanals diferents a les Rambles
Comparteix
Al llarg de la coneguda avinguda barcelonina hi ha fanals amb un i amb cinc llums i la seva situació no és pas arbitrària
Tren sèrie 1100
TMB desballesta un metro històric dels anys 70
Notícia: TMB desballesta un metro històric dels anys 70
Comparteix
TMB esgrimeix falta d’espai i optimització de recursos destinats a la conservació del patrimoni
Diverses agrupacions veïnals s'han mobilitzat per reclamar mesures contra el soroll / Jordi Play
ERC exigeix una solució urgent per als 11 punts amb més soroll de Barcelona
Notícia: ERC exigeix una solució urgent per als 11 punts amb més soroll de Barcelona
Comparteix
La intenció és evitar que se superi el límit màxim de soroll en més de tres decibels

Comentaris

  1. Icona del comentari de: borinot a maig 26, 2022 | 12:53
    borinot maig 26, 2022 | 12:53
    i ho diu un peperu, els lladregots de la política

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa