Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona, plena de turistes: la Setmana Santa recupera escenes prepandèmia
  • CA

La Rambla, la Sagrada Família i el passeig Marítim tornen a ser un formiguer de turistes aquesta Setmana Santa. Les icones de Barcelona recuperen escenes pròpies d’abans de la pandèmia, amb entrades exhaurides, cues a la vorera i pells pàl·lides envermellides pel sol. La Setmana Santa ha disparat el nombre de visitants a la capital catalana, molts dels quals fan el seu primer viatge des de l’esclat de la Covid-19.

Les terrasses de la Rambla i el mercat de la Boqueria tornaven a ser plenes aquest inici de cap de setmana, segons recull l’agència ACN, amb l’habitual estampa de comensals asseguts al sol i selfies davant de les parades de menjar més acolorides. Les botigues de souvenirs, molt afectades per la caiguda del turisme, tornen a vendre samarretes amb eslògans i marxandatge del Barça i de Gaudí.

Les platges s’han tornat a omplir, no només de gent bronzejant-se a la sorra sinó també fent un bany al mar animats per les altes temperatures. Trobar taula a primera línia de costa ha estat de nou missió impossible a l’hora de dinar.

Un turista conversa amb el conductor d'un bicitaxi a Barcelona / ACN
Un turista conversa amb el conductor d’un bicitaxi a Barcelona / ACN

El llarg pont de dies festius ha coincidit amb l’arribada de creueristes, que han fet parada a Barcelona només unes hores. És el cas de Jijun Yan, de Los Angeles, que ha explicat a l’ACN que feia escala a la ciutat en un itinerari marítim iniciat a Roma. “Es veu maco”, deia de la ciutat, que havia visitat fa 14 anys. Dues altres creueristes, les hawaianes Lisa Luna i Jane Mangligot, relataven que eren a la ciutat en el marc d’un viatge pel Mediterrani amb inici i final a la capital catalana. Abans d’agafar el vol de tornada volien veure la Sagrada Família i fer-s’hi fotos. Un italià de Sorrento, Carmelo, celebrava haver pogut marxar de creuer perquè feia temps que ho planificava però la pandèmia no li havia permès fer-ho fins ara.

Turistes fent-se fotos davant la Sagrada Família per Setmana Santa / ACN
Turistes fent-se fotos davant la Sagrada Família per Setmana Santa / ACN

Altres visitants han arribat a Barcelona en avió, amb una estada més arquetípica. La californiana Linda Villarreal, per exemple, havia arribat divendres amb amics i família. “El viatge el vam planificar durant la pandèmia i ja el vam haver d’ajornar una vegada, fins ara”, responia. Tot i que en un anterior viatge ja havia visitat el temple de Gaudí, havia volgut tornar-hi. No l’ha pogut visitar perquè ha trobat exhaurides les entrades, així que s’ha hagut d’acontentar amb l’exterior.

A poca distància, una altra turista, l’austríaca Julia, deia que s’allotjava a prop de la basílica durant 4 dies. Destacava que “hi ha moltes coses a veure a Barcelona”, que visita per primer cop. En una línia similar, el texà Sammy deia que s’estaria a la ciutat 5 dies més i celebrava veure tant “gent fent vida” als carrers, tot i que faci “molta calor”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa