Asens, Iglesias, Valls i l’embolic de comparar Rivera amb un líder nazi

Una entrevista de Pablo Iglesias al tercer tinent d'alcaldia acaba abonant que el candidat de Cs a Barcelona els qualifiqui de "bojos" i "irresponsables"

Les referències al nazisme tornen a ser escenari d’una batalla política catalana. Una referència de Pablo Iglessias i Jaume Asens a Adolf Eichmann, responable logístic de l’Holocaust, amb el qual van comparar Albert Rivera per la seva obsessió per fer complir la norma per damunt de qualsevol altra cosa, ha desencadenat una tempesta a Twitter.

Les paraules d’Asens –llicenciat en filosofia a més a més d’advocat– es van produir durant una entrevista que li va fer divendres de la setmana passada Pablo Iglesias al programa ‘Otra vuelta de tuerka’. Una conversa en profunditat en què la filosofia va ser el fil conductor i trufada de referències a molts autors. 

En un moment de l’entrevista, Asens es refereix a “molta gent que té una visió convencional, estreta, ahistòrica del dret. Una visió fetitxista del dret”. I afegeix: “Rivera és el típic producte d’una facultat de dret”. En aquell punt, Iglesias el talla i diu: “Eichmann”, i riu. I Asens segueix aquest fil: “Rivera és Eichmann. Aquesta part estúpida, fosca… tots portem un Eichmann dins, uns més desenvolupat que altres. El que fa precisament Hannah Arendt és asseure al banc dels acusats al costat d’Eichmann la societat alemanya. I diu ‘no, escolti, no és un ésser anormal o diabòlic, Eichmann és el seu veí, Eichmann ets tu’. És un funcionari que aplica la llei. És el que diuen el PP i Cs en el tema del conflicte català. El principi de legalitat per sobre del principi de democràcia“.

Aquest fragment de l’entrevista va ser descobert ahir per Juan Carlos Girauta, el diputat de Cs al Congrés que en les pròximes eleccions anirà de cap de llista per Toledo i que afirma que se’n va a viure allà perquè no pot suportar els independentistes. I va reaccionar amb una piulada en què diu a Pablo Iglesias: “Després d’això, les teves infàmies només poden atenuar-se”.  

Després va venir el tuit de Valls en què qualifica de “bojos” i “irresponsables” Iglesias i Asens.

Però l’episodi no es va aturar aquí, perquè ahir a la nit Jaume Asens –que serà el cap de llista al Congrés per Catalunya en Comú– i prepara, per tant, el desembarcament a Madrid– va respondre a Valls i li va recomanar veure l’entrevista completa i llegir Hannah Arendt.

 

Més informació

Nou comentari