Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Asens alerta que amb el judici a Cuixart i Forcadell es posen en “risc” els drets democràtics
  • CA

El tinent d’alcalde Jaume Asens ha assegurat aquest dimarts que el judici contra el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i contra l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell suposa un “risc” per als drets democràtics. En declaracions als voltants del Tribunal Suprem abans de l’inici de la sessió, ha expressat que ha acudit a Madrid en representació de l’Ajuntament de Barcelona perquè Cuixart i Forcadell són “dos referents d’integritat moral”.

“Són dos exemples en la lluita per la igualtat, per una Catalunya diversa i plural, que han defensat sempre el diàleg, dues persones de pau”, ha expressat el tinent d’alcalde, que ha dit ser membre d’Òmnium. Ha explicat que, en el cas de Forcadell, “es posa en risc el principi de parlamentarisme, d’inviolabilitat parlamentària, de sobirania del Parlament, el dret a la lliure discussió i el debat de les idees que ha d’haver en un parlament democràtic”.

Amb el judici a Cuixart, Asens considera que s’està posant en dubte “el que representen en un estat democràtic i de dret el dret a protesta, a manifestació i d’expressió, que en el judici estan associant a un delicte de rebel·lió”.

“Vergonyant ignorància” de la Fiscalia

Després que hagi començat la declaració de Jordi Cuixart, el tinent d’alcalde ha carregat contra el fiscal per la “vergonyant ignorància” del dret a la manifestació. “Lliço magistral de Cuixart sobre el significat de la desobediència civil”, ha dit en una piulada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa