Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Asens serà el cap de llista de Catalunya en Comú per al Congrés
  • CA

Ja és oficial: el tercer tinent d’alcaldia, Jaume Asens, encapçalarà la candidatura de Catalunya en Comú al Congrés després que aquest migdia s’hagi acabat el termini per presentar-se a les primàries i no se n’hagi inscrit cap altra. Tot i que la llista no es pot considerar proclamada perquè els militants l’han de ratifcar, és evident que serà escollida en les primàries que es faran del dia 12 al 14 per vot electrònic. En el mateix procés es votarà si Catalunya en Comú es presenta al 28-A en coalició amb Podem.

La llista d’Asens, en la qual hi ha com a número 3 el primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello, aposta per anar a Madrid a “recuperar la democràcia” en un context polític marcat pel judici als presos polítics i l’ascens de l’extrema dreta. Asens ha publicat una carta on assegura que en aquests “temps d’excepcionalitat” és imprescindible “reivindicar drets i llibertats” per donar continuïtat als moviments ciutadans del 15-M, l’1-O, la vaga feminista o els moviments de defensa del dret de l’habitatge.

El dirigent dels comuns defensa que la candidatura que lidera –on també hi ha Aina Vidal i Joan Mena– està “compromesa amb l’aprofundiment dels valors democràtics” i combina gent amb trajectòries diverses que provenen dels sindicats, dels ajuntaments i dels moviments socials. Asens fixa com a prioritat “frenar la possibilitat que l’extrema dreta arribi al govern” i també critica un possible pacte PSOE-C’s. La seva alternativa és fer una “aliança fraterna” amb tots els partits que volen un projecte de canvi per a l’Estat espanyol i “reconeixen la seva condició plurinacional”.

La candidatura dels comuns tampoc defallirà “fins a la posada en llibertat de totes les persones encausades per organitzar l’1-O” i promourà “una democratització real de l’administració de justícia i una reforma garantista del codi penal”.

 

Més notícies
Asens i Pisarello, en la mateixa candidatura dels comuns per al Congrés
Notícia: Asens i Pisarello, en la mateixa candidatura dels comuns per al Congrés
Comparteix
El partit escollirà el relleu de Xavier Domènech en les primàries del 12 al 14 de març
El tinent d'alcalde de Barcelona Jaume Asens. | Barcelona en Comú
Asens alerta que amb el judici a Cuixart i Forcadell es posen en “risc” els drets democràtics
Notícia: Asens alerta que amb el judici a Cuixart i Forcadell es posen en “risc” els drets democràtics
Comparteix
L'expresidenta del parlament i el president d'Òmnium declaren avui al Suprem

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa