Asens desafia Vox: “No deixarem que actuïn impunement a Barcelona”

El tercer tinent d'alcalde i candidat dels comuns al 28-A replica així a la querella del partit d'Abascal per no llogar-los el Palau Sant Jordi

El tinent d’alcalde de Barcelona Jaume Asens ha defensat aquest dijous l’actuació del govern d’Ada Colau davant la querella de Vox contra l’alcaldessa i directius de Barcelona de Serveis Municipals (B:SM) per no permetre celebrar un acte del partit de Santiago Abascal al Palau Sant Jordi, i ha avisat: “No deixarem que actuï impunement a la nostra ciutat”.

Asens ha dit que aquest partit acostuma a fer un ús abusiu del dret per intimidar als seus adversaris polítics: “Però a nosaltres no ens intimidarà. Tenim molt clar que hem actuat correctament”, ha assegurat en declaracions als mitjans després que Vox presentés aquest dimecres la querella criminal.

“No som jutges, però volem enviar un missatge de tranquil·litat als veïns: estarem atents a qualsevol tipus de discurs d’odi” o infracció que Vox pugui cometre contra els drets humans i de col·lectius vulnerables, ha advertit el tinent d’alcalde, que no s’ha referit a Vox pel seu nom, sinó com a partit d’extrema dreta.

Així, ha remarcat que estaran vigilants i atents al fet que el seu discurs i actuació estiguin dins el marc legal: “En el moment en què es passi un mil·límetre del marc de convivència i de legalitat del que ens hem dotat, actuarem”.

“No només ens trobarem a les urnes en les pròximes eleccions, sinó que també ens trobarem als jutjats” si es dona el cas, ha afegit Asens, que serà el candidat dels comuns a les eleccions generals del 28 d’abril.

Vox ha presentat la querella criminal contra Colau i responsables de B: SM –Carme Lanuza, el també regidor Eloi Badia i el també tinent d’alcalde Gerardo Pisarello– perquè considera que podrien haver comès prevaricació administrativa i denegació de prestació de serveis públics per negar-li el permís per celebrar l’acte al·legant treballs de manteniment.

Més informació

Nou comentari