Collboni demana a Colau que no cedeixi a Vox el Palau Sant Jordi

L'alcaldable del PSC proposa l'elaboració d'un protocol d'ús d'espais públics de Barcelona que impedeixi usar-los per la difusió de discursos d'odi

L’alcaldable del PSC, Jaume Collboni, reclama a l’alcaldessa Ada Colau (BComú) que impedeixi el míting del partit ultradretà Vox al Palau Sant Jordi previst per finals de mes. El socialista assegura que fa un parell de dies el seu partit ha pogut “constatar” que “la reserva s’ha produit” i que no es tracta d’un mer anunci, pel que demana la “reacció immediata de no autoritzar”. “Ada Colau no hauria de permetre que aquest acte es produís”, ha sentenciat. 

L’espai és de titularitat municipal –el gestiona l’empresa pública BSM, igual que el Tibidabo, l’Estadi Olímpic, el Barcelona Teatre Musical o el parc del Fòrum– i té capacitat, sense grada retràctil, per a un màxim de 17.960 persones. Portaveus de Vox contactats pel TOT Barcelona han assegurat que encara no s’han conclòs les negociacions pel lloguer del Palau Sant Jordi. No obstant, en una topada a Twitter amb Collboni, el dirigent de Vox Santiago Abascal ha defensat que el partit ultra “serà a Barcelona el dia 30 d’una manera o altra, amb permís o sense”.

Protocol per evitar l’ús d’espais públics per a difondre discursos d’odi

Collboni ha anunciat també que la setmana vinent portarà a votació a la comissió de Presidència la proposta d’un protocol “estricte i clar” d’ús d’espais públics a Barcelona “que no permeti els discursos d’odi contra les dones, a les persones LGTBI o persones migrades”. “La cessió s’ha de regir pels principis democràtics i de llibertat d’expressió, però també ha de tenir respecte a la diversitat i la pluralitat”, ha defensat.

El discurs de Vox, ha afegit, “no pot tenir cabuda dins d’un esai públic municipal” perquè “va en contra dels valors que representa Barcelona i l’ajuntament de Barcelona”. A més, tractant-se del palau d’esports que va acollir proves dels Jocs Olímpics de 1992, Collboni destaca que la cessió contravindria “els principis de l’olimpisme” i ha recordat que “fa només dues setmanes Vox va bloquejar una declaració al Senat que demanava la igualtat plena del col·lectiu LGTBI en el món de l’esport”.

Més informació

Nou comentari