Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
VÍDEO | S’obre el túnel de les Glòries en sentit Llobregat
  • CA

Aquesta nit de diumenge s’ha obert el túnel de les Glòries en sentit Llobregat, és a dir, d’entrada a Barcelona. Per això, l’Ajuntament ha publicat un vídeo del moment, on s’observa com un parell de vehicles, de taxistes, així com cotxes particulars, són els primers a fer l’entrada a aquest flamant túnel de 957 metres de llargada -1.157, si s’inclouen les rampes d’accés-.

D’aquesta forma, es dona per finalitzada una de les obres més complexes i costoses de l’època recent de la capital catalana. No obstant això, el consistori ha avisat que les primeres setmanes es produiran retencions i ha recomanat l’ús del transport públic. Abans d’aquest tram sentit Llobregat, el 6 de novembre es va obrir el que anava direcció Besòs, és a dir, de sortida de Barcelona. “Per fi s’obren els dos túnels i el trànsit rodat va per sota”, ha celebrat l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en una entrevista aquest diumenge a El Suplement de Catalunya Ràdio.

Hi ha un carril específic per bus, perquè aquelles persones que vinguin de fora de Barcelona amb bus tinguin preferència, ha detallat Colau. De fet, cada dia entren per aquesta via més de 250 autocars, incloent-hi els interurbans, regulars i discrecionals i en surten una xifra similar, el que suposa 15.000 persones d’entrada i 15.000 més de sortida movent-se amb transport col·lectiu, segons les dades de l’Ajuntament. En total, es calcula que de forma diària hi circulen 78.000 vehicles, 43.000 en sentit Llobregat i 35.000 en sentit Besòs.

“Soterrar aquest trànsit era per guanyar una ciutat més verda, saludable, amb més espai públic de qualitat per una nova centralitat de ciutat que són les Glòries. A més, a Glòries han començat les obres del que és la promoció d’habitatge municipal més gran de tot l’Estat. Només la promoció d’habitatge que estem fent a Glòries és el doble del que està fent la Generalitat a tota Catalunya, quan té les competències en habitatge”, ha defensat l’alcaldessa.

De fet, en un vídeo institucional, l’Ajuntament de Barcelona ha explicat les reformes que ha fet en l’entorn de les Glòries els darrers anys i ha fet una breu previsió de què queda encara per fer.


La principal novetat és l’eliminació dels carrils de circulació en superfície que quedaven a la Gran Via
, entre el carrer Bilbao i el carrer Padilla. Un cop suprimida aquesta via, no hi haurà trànsit de pas i només podran desplaçar-se pels laterals els vehicles de veïns, serveis, transport públic o d’emergència. Serà aleshores quan haurà acabat “una de les obres de més complexitat tècnica que s’han dut a terme a Barcelona”, diu l’Ajuntament.

El consistori explica que les modificacions provocaran l’eliminació de l’actual gir des de l’àmbit central de la Gran Via en sentit Llobregat cap al carrer de la Independència. A partir d’ara, els vehicles que utilitzaven aquest itinerari per connectar amb el carrer Aragó tindran dues opcions: sortir per la sortida 207 Bac de Roda/Poblenou, continuar per Bac de Roda i després girar cap a Aragó o Mallorca; o bé seguir a la C-31 cap a l’interior del túnel i arribar a Aragó a través de Padilla o Marina.

Més notícies
El túnel de Glòries en sentit Besòs / ACN
ERC demana un carril BUS-VAO per evitar retencions pel túnel de les Glòries
Notícia: ERC demana un carril BUS-VAO per evitar retencions pel túnel de les Glòries
Comparteix
L'objectiu dels republicans és apostar perquè els vehicles privats vagin tan plens com sigui possible, per reduir el nivell de contaminació i estalviar combustible
Obres a la plaça de les Glòries / Jordi Play
foto: Jordi Play
Quan començaran a multar els radars del túnel de Glòries
Notícia: Quan començaran a multar els radars del túnel de Glòries
Comparteix
Les càmeres de vigilància no s'activaran encara en mode sancionador, si bé hi haurà vigilància de la Guàrdia Urbana
El túnel de Glòries en sentit Besòs / ACN
L’Ajuntament adverteix que hi haurà retencions pel túnel de les Glòries
Notícia: L’Ajuntament adverteix que hi haurà retencions pel túnel de les Glòries
Comparteix
Pronostiquen cues a l'entrada de la ciutat i recomanen l'ús del transport públic
Material d'obra acumulat a la zona de les Glòries JORDI PLAY
La cara B de les Glòries: obres empantanegades durant anys
Notícia: La cara B de les Glòries: obres empantanegades durant anys
Comparteix
La zona està en obres des del 2014. L’Ajuntament anuncia avenços, però el veïnat denuncia que des del 2019 hi ha zones abandonades que són un cau de brutícia

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa