Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els talls a les línies L2 i la L5 del metro s’afegeixen al de la L1 a partir de dissabte
  • CA

Les restriccions d’estiu en el servei de metro per obres diverses s’accentuen a partir de finals d’aquesta setmana i durant cinc setmanes. Dissabte, la paralització de l’activitat en un tram important de la L2 s’afegeix al tall de la L1, que va començar a finals de juny. I dilluns que ve encara s’hi sumarà la suspensió de la circulació de trens a la L5, entre Collblanc i Can Vidalet.

L’afectació de la L2 –fins al 30 d’agost– és més àmplica, ja que es queden sense servei set parades que inclouen les del centre de Barcelona, des de Paral·lel fins a Sagrada Família. A la L5, en canvi, només queden tres parades afectades i serà fins a l’1 de setembre.

A diferència del que passa a la L1 –on s’estan fent treballs de TMB–, en aquest cas les obres són del departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat. Tant la conselleria com TMB, però, destaquen que “l’alteració del servei en aquestes línies s’ha concentrat en el mínim de temps i s’ha planificat coincidint amb l’època de l’any amb menys mobilitat urbana, per reduir les molèsties als usuaris”.

A la L2, es renovarà la via en diferents trams, amb una longitud total d’uns 1.500 metres. Se substituiran carrils i fixacions per reduir vibracions. El pressupost de les obres és de 2,5 milions d’euros. 

Com a alternativa de transport, la conselleria i TMB recomanen els autobusos D50, H12 i H16, que fan el trajecte totalment o parcialment entre les estacions afectades, o bé altres línies de metro, en especial la L3, que connecta el Paral·lel amb el centre de Barcelona, tot i que no permet anar cap a la zona de Sagrada Família. De tota manera, uns dies abans i durant els primers dies del rall  hi haurà informadors a les estacions afectades.

A la línia 5, el tall és per les obres relacionades amb la futura estació d’Ernest Lluch que requereixen la suspensió del servei. El pressupost d’aquesta actuació per posar en funcionament l’estació, amb un termini total d’execució de 24 mesos, s’eleva a 15 milions d’euros.

S’habilitarà un servei especial d’autobusos que cobrirà el tram afectat entre Can Vidalet i Collblanc, amb parada a Pubilla Cases. Funcionarà amb el mateix horari del metro i, segons la conselleria, amb “una capacitat equivalent”. També hi haurà informadors.

Més notícies
Les obres de l’estació de metro Ernest Lluch partiran en dos la L5 tot l’agost
Notícia: Les obres de l’estació de metro Ernest Lluch partiran en dos la L5 tot l’agost
Comparteix
Un bus llançadora unirà Collblanc i Can Vidalet cada 2 minuts en hora punta | Els treballs permetran la posada en funcionament d'aquí dos anys
Tallen la Meridiana a la Trinitat per protestar pel tall de la L1
Notícia: Tallen la Meridiana a la Trinitat per protestar pel tall de la L1
Comparteix
Veïns de la Trinitat Vella, Sant Andreu i Santa Coloma de Gramenet es concentren per protestar per la gestió del TMB de les obres
La CGT denuncia “caos” per “la mala gestió de TMB” del tall per obres de la L1 del metro
Notícia: La CGT denuncia “caos” per “la mala gestió de TMB” del tall per obres de la L1 del metro
Comparteix
El sindicat s'afegeix a les veus que avisen que no es pot suplir el recorregut amb una sola llançadora
El Síndic estudia si els serveis alternatius al tall de la L1 garanteixen la mobilitat
Notícia: El Síndic estudia si els serveis alternatius al tall de la L1 garanteixen la mobilitat
Comparteix
Rafael Ribó ha rebut queixes d'usuaris pels busos llançadora de TMB
Ernest Maragall i Max Zañartu en un autobús llançadora substitutori pel tall de la L1 del metro. / D.C.
Maragall renya TMB per “l’actitud de suficiència” i demana “rectificacions” pel tall de la L1
Notícia: Maragall renya TMB per “l’actitud de suficiència” i demana “rectificacions” pel tall de la L1
Comparteix
El líder d'ERC ha fet un recorregut per la part afectada i ha desitjat que els ajuntaments afectats parlin i trobin solucions
Comença el tall a la L1 del metro entre el Clot i Fondo que durarà dos mesos
Notícia: Comença el tall a la L1 del metro entre el Clot i Fondo que durarà dos mesos
Comparteix
TMB defineix les obres com "la renovació més important de via" i la més destacada dels "últims temps"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa