Els talls a les línies L2 i la L5 del metro s’afegeixen al de la L1 a partir de dissabte

La línia lila estarà aturada del 27 de juliol al 30 d'agost entre Paral·lel i Sagrada Família | La blava deixarà de funcionar entre Collblanc i Can Vidalet

Les restriccions d’estiu en el servei de metro per obres diverses s’accentuen a partir de finals d’aquesta setmana i durant cinc setmanes. Dissabte, la paralització de l’activitat en un tram important de la L2 s’afegeix al tall de la L1, que va començar a finals de juny. I dilluns que ve encara s’hi sumarà la suspensió de la circulació de trens a la L5, entre Collblanc i Can Vidalet.

L’afectació de la L2 –fins al 30 d’agost– és més àmplica, ja que es queden sense servei set parades que inclouen les del centre de Barcelona, des de Paral·lel fins a Sagrada Família. A la L5, en canvi, només queden tres parades afectades i serà fins a l’1 de setembre.

A diferència del que passa a la L1 –on s’estan fent treballs de TMB–, en aquest cas les obres són del departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat. Tant la conselleria com TMB, però, destaquen que “l’alteració del servei en aquestes línies s’ha concentrat en el mínim de temps i s’ha planificat coincidint amb l’època de l’any amb menys mobilitat urbana, per reduir les molèsties als usuaris”.

A la L2, es renovarà la via en diferents trams, amb una longitud total d’uns 1.500 metres. Se substituiran carrils i fixacions per reduir vibracions. El pressupost de les obres és de 2,5 milions d’euros. 

Com a alternativa de transport, la conselleria i TMB recomanen els autobusos D50, H12 i H16, que fan el trajecte totalment o parcialment entre les estacions afectades, o bé altres línies de metro, en especial la L3, que connecta el Paral·lel amb el centre de Barcelona, tot i que no permet anar cap a la zona de Sagrada Família. De tota manera, uns dies abans i durant els primers dies del rall  hi haurà informadors a les estacions afectades.

A la línia 5, el tall és per les obres relacionades amb la futura estació d’Ernest Lluch que requereixen la suspensió del servei. El pressupost d’aquesta actuació per posar en funcionament l’estació, amb un termini total d’execució de 24 mesos, s’eleva a 15 milions d’euros.

S’habilitarà un servei especial d’autobusos que cobrirà el tram afectat entre Can Vidalet i Collblanc, amb parada a Pubilla Cases. Funcionarà amb el mateix horari del metro i, segons la conselleria, amb “una capacitat equivalent”. També hi haurà informadors.

Més informació

Nou comentari