Colau replica a la patronal que la nova mobilitat que està implantant “és una obligació”

L'alcaldessa respon així a la petició de l'empresariat perquè "baixi del burro" i faci marxa enrere amb els talls de trànsit els caps de setmana

L’alcaldessa de Barcelona no té cap intenció de “baixar del burro”, com li va demanar la setmana passada l’empresariat en un acte liderat per Foment del Treball en el qual també hi havia el Gremi d’Hotels, Foment Comerç i una quarantena més d’entitats del teixit econòmic de la ciutat. Els representants de les patronals es van manifestar amb virulència contra la nova mobilitat que han començat a implantar Ada Colau i la tinent d’alcaldia d’Urbanisme, Janet Sanz. De fet, va ser el president del Gremi d’Hotels, Jordi Mestre, qui va pronunciar la frase “baixi del burro”.

La queixa era pels talls de trànsit, per deixar pas als vianants, que s’està fent en arteries de circulació de la ciutat, com ara la Via Laietana, els caps de setmana, juntament amb actuacions d’urbanisme tàctic, com ara eixamplar l’espai per a vianants prenent-lo als cotxes, en carrers com a mateixa Via Laietana i Consell de Cent. Són actuacions que s’han fet d’emergència –amb pintura a terra i posant bancs i altres elements lleugers– durant la desescalada però que l’Ajuntament té la intenció de convertir en estructurals.

Colau ha replicat aquest dilluns a les exigències de l’empresariat perquè faci marxa enrere que la nova mobilitat que està implantant per augmentar els desplaçaments a peu i amb bicicleta “no és una opció, sinó una obligació”, i ho ha vinculat a la necessitat d’afrontar “l’emergència sanitària” –per evitar aglomeracions– i per combatre nivells de contaminació “inacceptables”. “Estem en una transformació de la ciutat sense marxa enrere, i les mesures han vingut per quedar-se, tot i algun possible ajustament”, ha respost.

Més informació

Nou comentari