Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Torna a funcionar l’app del Bicing, després d’una caiguda massiva d’hores

L’aplicació de Bicing ja torna a estar operativa. Smou, com s’anomena l’app que gestiona el servei públic de bicicletes compartides a Barcelona ja funciona, després d’una caiguda massiva durant diverses hores al llarg del matí, tal com han confirmat fonts de la companyia al TOT Barcelona. L’empresa no ha detallat quina és la incidència. A més, en tot moment ha funcionat la targeta electrònica en format físic.

Les xarxes s’han omplert d’usuaris del servei queixant-se de la incidència. “La nova actualització no reconeix la paraula clau i el correu sol·licitant la nova no arriba. Horrible la nova actualització, tampoc funciona el codi QR. Una pèrdua de temps”, denuncia una usuària. “No pareu d’anar a pitjor”, denuncia un altre. “Mai hi ha ni bicis ni llocs, estan espatllades o directament l’app no funciona”, diu. “La vostra fiabilitat cau en picat i cada dia em plantejo més cancel·lar la subscripció”, amenaça.

Captura de pantalla on es mostra la incidència amb l'app del Bicing
Captura de pantalla on es mostra la incidència amb l’app del Bicing

Des de primera hora d’aquest divendres el servei ha fallat, però no ha estat fins a les 11 h del matí que l’empresa que gestiona l’aplicació ha reaccionat. “S’ha detectat una incidència a l’aplicació i hi estem treballant per solucionar-la al més aviat possible”, han informat des d’Smou. “Mentrestant recomanem l’ús de la targeta Bicing, el parquímetre o el caixer automàtic als aparcaments en funció del servei”, han aconsellat. “Sentim les molèsties”, han lamentat.

“Ja m’estava tornant boig intentant agafar una bicicleta… al final no he pogut”, ha respost un usuari.

Mateixa història al gener

Al gener ja va passar un fet similar. El servei municipal de Bicing ha quedat afectat aquest dilluns al migdia a causa d’una incidència amb l’aplicació mòbil Smou, que permet reservar els vehicles des del mòbil i assegurar-ne la disponibilitat a l’estació escollida. La caiguda de l’app, confirmada pel propi servei de Bicing, obliga als usuaris a fer servir la targeta física a les estacions per poder llogar un dels vehicles.

“S’ha detectat una incidència a l’app Smou i s’hi està treballant per solucionar-la el més aviat possible”, indica el perfil oficial de les bicicletes municipals de Barcelona. El servei recomana l’ús de la targeta, però molts usuaris no la tenen activada, no l’han rebut en donar-se d’alta com a abonats o senzillament aquest migdia no la porten al damunt per fer el trajecte de tornada a casa.

Com funciona Smou?

L’aplicació Smou té diverses funcionalitats i serveix per pagar el parquímetre d’un cotxe estacionat en una àrea verda o blava metropolitana, per accedir als aparcaments subterranis de l’Ajuntament sense tiquets de paper, per recarregar un vehicle elèctric als punts Endolla Barcelona o per localitzar totes les motos i bicis de les empreses de sharing que operen a la ciutat.

Pel que fa al Bicing, l’app permet consultar on són les estacions més properes i quantes bicicletes i ancoratges hi ha disponibles a temps real. Aquesta funció, que no permet fer la targeta, evita als usuaris fer voltes per barri en busca d’un vehicle lliure o un espai on aparcar la bicicleta que han usat. A més, si en arribar a l’estació desitjada està plena i el temps de trajecte màxim està a punt d’exhaurir-se, l’usuari pot activar via app 10 minuts addicionals per canviar d’estació. A més, des de l’app es controla la subscripció al servei (tarifa aplicada, dies que falten per la renovació, etc) i l’historial de trajectes realitzats. També té una eina de planificació de rutes.

Més notícies
Una usuària del Bicing pel barri de Gràcia / Jordi Play

Cop de mig milió d’euros a Bicing per l’atropellament mortal d’una dona

Notícia: Cop de mig milió d’euros a Bicing per l’atropellament mortal d’una dona
Comparteix
El ciclista va fugir i l'asseguradora no va avançar part de la indemnització, tot i les greus seqüeles que van derivar en la mort
Notícia: Cop de mig milió d’euros a Bicing per l’atropellament mortal d’una dona - Mobile
Bus i tramvia a la Diagonal / Arxiu

Qui gestiona el metro, el bus i el tramvia a les capitals europees

Notícia: Qui gestiona el metro, el bus i el tramvia a les capitals europees
Comparteix
Un informe de TMB compara la internalització o externalització dels diferents serveis
Notícia: Qui gestiona el metro, el bus i el tramvia a les capitals europees - Mobile
Estació de tren Sant Andreu Arenal, amb una parada de Bicing / Jordi Play

La bici guanya adeptes en una Barcelona congestionada pel trànsit

Notícia: La bici guanya adeptes en una Barcelona congestionada pel trànsit
Comparteix
Un de cada quatre barcelonins utilitza la bicicleta per als seus desplaçaments. Des del 2015 fins a l’actualitat s’han duplicat els quilòmetres de carril bici a la ciutat
Notícia: La bici guanya adeptes en una Barcelona congestionada pel trànsit - Mobile
Bicibox a l'estació de metro Pompeu Fabra de Badalona / AMB - Pere Virgili

620 nous aparcaments segurs i gratis per a bicis al voltant de Barcelona

Notícia: 620 nous aparcaments segurs i gratis per a bicis al voltant de Barcelona
Comparteix
L'AMB amplia un 30% l'oferta de Bicibox, uns mòduls tancats on estacionar vehicles personals
Notícia: 620 nous aparcaments segurs i gratis per a bicis al voltant de Barcelona - Mobile

Nou comentari

Comparteix