Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Caiguda de l’app de reserves del Bicing
  • CA

El servei municipal de Bicing ha quedat afectat aquest dilluns al migdia a causa d’una incidència amb l’aplicació mòbil Smou, que permet reservar els vehicles des del mòbil i assegurar-ne la disponibilitat a l’estació escollida. La caiguda de l’app, confirmada pel propi servei de Bicing, obliga als usuaris a fer servir la targeta física a les estacions per poder llogar un dels vehicles.

“S’ha detectat una incidència a l’app Smou i s’hi està treballant per solucionar-la el més aviat possible”, indica el perfil oficial de les bicicletes municipals de Barcelona. El servei recomana l’ús de la targeta, però molts usuaris no la tenen activada, no l’han rebut en donar-se d’alta com a abonats o senzillament aquest migdia no la porten al damunt per fer el trajecte de tornada a casa.

L’aplicació Smou té diverses funcionalitats i serveix per pagar el parquímetre d’un cotxe estacionat en una àrea verda o blava metropolitana, per accedir als aparcaments subterranis de l’Ajuntament sense tiquets de paper, per recarregar un vehicle elèctric als punts Endolla Barcelona o per localitzar totes les motos i bicis de les empreses de sharing que operen a la ciutat.

Pel que fa al Bicing, l’app permet consultar on són les estacions més properes i quantes bicicletes i ancoratges hi ha disponibles a temps real. Aquesta funció, que no permet fer la targeta, evita als usuaris fer voltes per barri en busca d’un vehicle lliure o un espai on aparcar la bicicleta que han usat. A més, si en arribar a l’estació desitjada està plena i el temps de trajecte màxim està a punt d’exhaurir-se, l’usuari pot activar via app 10 minuts addicionals per canviar d’estació. A més, des de l’app es controla la subscripció al servei (tarifa aplicada, dies que falten per la renovació, etc) i l’historial de trajectes realitzats. També té una eina de planificació de rutes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa