Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Bicing ja deixa reservar bici elèctrica
  • CA

El servei municipal Bicing ara també permet als abonats reservar bicicletes elèctriques. Fins ara aquesta prestació només estava habilitada als vehicles mecànics, pel que els interessats en una de les bicis motoritzades havien d’anar a un estacionament sense la certesa de trobar-ne.

La reserva s’ha de fer a través de l’aplicació municipal Smou, actualitzada amb l’última versió. Ofereix la mateixa antelació per als dos tipus de bici: un cop sol·licitat un vehicle, l’usuari disposa només de 5 minuts per recollir-lo a l’estació on es troba. Amb prou feines el temps de sortir de casa i arribar a la parada.

Un cop identificat l’usuari, només ha de buscar al mapa l’estació que més li convingui utilitzar com a punt d’origen del trajecte, prémer el botó ‘Reservar’ i seleccionar si vols una bicicleta mecànica o elèctrica. Si no n’hi ha del model desitjat, pot mirar la disponibilitat de les parades properes.

L’ús de la bicicleta elèctrica s’ha incrementat un 90% de 2020 a 2021, segons Bicing. Aquests models permeten fer pujades sense tant d’esforç i busquen, a més de la comoditat dels usuaris, trencar amb la dinàmica habitual muntanya-mar del Bicing. Durant molts anys el servei ha hagut de fer un sobreesforç per redistribuir les bicicletes amb remolcs especials, perquè els viatges descendents fins als barris del litoral superaven amb escreix els trajectes en direcció contrària. Així, els veïns dels barris de muntanya sovint trobaven buida la seva parada, mentre que arran de mar no quedava espai per aparcar.

Un aparcament de bicicletes / Ajuntament de Barcelona
Un aparcament de bicicletes / Ajuntament de Barcelona

La pandèmia també ha fet créixer l’ús de la bicicleta a Barcelona, com a mode de transport unipersonal i a l’aire lliure. En dos anys s’han triplicat els quilòmetres registrats pels vehicles del Bicing i ha crescut un 14% el nombre d’abonats. A remolc d’aquesta tendència, l’elèctrica també s’ha disparat: +90% d’usos de 2020 a 2021, el que eleva el total a més de 5 milions de viatges anuals. Ja s’emporta el 36% dels trajectes en Bicing. Ho ha permès l’increment de flota dels darrers anys, però també una major utilització de cada vehicle: si una bici mecànica fa de mitjana 400 km al mes, una elèctrica n’està fent uns 750.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa