L’ocupació d’una immobiliària no aconsegueix suspendre el desnonament d’una família del Raval

Unes trenta persones intenten que se suspengui el cinquè intent de desallotjament, previst per aquest divendres

Una cinquantena de persones vinculades al Sindicat d’Habitatge del Raval ha participat en l’ocupació de la immobiliària Finques Víctor per intentar evitar que aquest divendres l’Anwar, la seva dona i els seus fills, menors d’edat, quedin desnonats. Però no els ha sortit com esperaven, finalment. Després d’un intent de negociació entre veïns i propietat, a un despatx, tot ha quedat en mans d’uns Mossos d’Esquadra que han desfet la protesta. 

El motiu de l’acció de pressió era intentar aturar la cita judicial d’aquest divendres: el cinquè llançament ordenat pels jutjats després que s’acabés el contracte de lloguer dels inquilins. L’Anwar, que viu a l’edifici del número 16 del carrer Aurora, demana un lloguer assequible. Fins ara, els propietaris, els gestors de la immobiliària instal·lada al Raval, s’han negat a fer cas a les peticions de la família. Preguntada per aquesta decisió, la propietat ha preferit no fer-ne declaracions al respecte. 

L’intent de suspendre l’execució del desnonament era un primer pas mentre es busca una decisió acordada entre el Sindicat d’Habitatge del Raval i Finques Víctor. I de fet, en un primer moment, semblava possible que hi hagués una entesa. 10 minuts després d’haver iniciat la protesta, el mateix Anwar i un representant del grup d’habitatge han pogut entrar a un despatx amb el màxim responsable de la immobiliària. Intentaven arribar a un acord que tragués la pressió del desnonament de sobre de l’Anwar. Finalment, però, s’han aixecat de les cadires i el membre del grup d’habitatge ho anunciava: “s’hi tornen a negar”. 

Poc després, els Mossos d’Esquadra han aparegut, avisats per la propietat, i han fet fora de l’establiment la majoria dels ocupants, en algun cas amb empentes. A continuació, han establert una línia policial en l’entrada a la immobiliària per evitar que hi entressin de nou. A dins, han quedat alguns membres del Sindicat d’Habitatge del Raval que, més tard, han assegurat que els agents els han identificat i amenaçat amb denunciar-los. En aquest mateix sentit, els agents destinats han arribat a anar a buscar particularment la fotoperiodista Sara Esclasans, mentre estava al carrer, per fer-la entrar a l’interior de la immobiliària, demanar-li la identificació i advertir-la amb l’aplicació de la llei mordassa, que limita l’aparició del rostre dels policies a les imatges que es publiquen. 

Quan ja s’havien acabat les retencions per part de la policia, els activistes concentrats al carrer Joaquim Costa han donat per acabada la protesta, tot i la frustració per no haver aconseguit l’objectiu de l’acció. Així, tot queda ajornat, en les pitjors condicions, fins al divendres, quan apareixerà la comitiva judicial i els agents de la policia catalana en compliment de l’ordre dictada pel jutge amb l’objectiu d’expulsar una família amb diversos menors. Des del grup de suport veïnal ja han remarcat que hi presentaran resistència.

Fonts de la propietat, per la seva part, s’han limitat a lamentar la situació i a assegurar que és la primera vegada que es troben amb un procés de desallotjament en un dels seus pisos

Més informació

Nou comentari