Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Aturen el desnonament d’una dona traïda pels seus nebots per una herència enverinada
  • CA

Havia de tenir la vida solucionada però el que havia de ser la solució ha acabat sent un malson. Després de tota una vida al mateix pis del barri Gòtic (Ciutat Vella), l’Amparo el va heretar després de la mort dels seus pares. Va rebre la meitat del domicili, i l’altra va anar a parar al seu germà. Era una “assegurança de vida”, tal com ho qualifica el col·lectiu Resistim al Gòtic. Els veïns han aconseguit aturar el desnonament d’aquesta dona que ha vist com l’herència s’ha acabat enverinant fins al punt de deixar-la pràcticament al carrer.

La mort del seu germà va suposar que el 50% del pis, situat al carrer Hostal d’en Sol, 6-8, va passar a mans dels seus nebots. Aquí és on arriba la traïció: “Li van dir que no s’amoïnés, que no hauria de marxar de casa. Mentrestant estaven venent la seva part a una empresa”. Qui parla és Tiphaine Leurent, membre de Resistim al Gòtic i una de les persones compromeses amb l’Amparo. Lamenta que els nebots van vendre el 50% que els corresponia a la companyiaTu Mejor Hogar Spain S. L. 

Aquesta companyia, afegeix Leurent, és especialista a demanar extincions de condominis, és a dir, a sol·licitar que un jutge decideixi la fi de contractes de pisos en mans de dos o més propietaris. Tu Mejor Hogar Spain va renunciar a la seva part del pis i va donar l’opció a l’Amparo de comprar-la, cosa que ella no va poder fer per manca de recursos, segons explica el col·lectiu Resistim al Gòtic.

En no poder adquirir l’altra meitat del domicili on ha viscut tota la vida, l’Amparo es va trobar amb un judici en què el jutge va resoldre l’extinció del contracte de condomini i la subhasta del pis. La casa va ser comprada per l’inversor Albert van Adrichem que, segons Resistim al Gòtic, va denunciar l’Amparo per okupació. 

No té dret d’accés a la mesa d’emergència

Sobre l’alternativa de l’Amparo després de ser desnonada, Leurent detalla que la dona va rebre diners per la venda del seu pis a l’inversor. Així, afegeix, no té dret a accedir a la mesa d’emergència de l’Ajuntament de Barcelona perquè disposa de diners suficients per buscar un sostre, segons criteri del consistori.

Tot plegat ha portat l’Amparo, que pateix un 65% de discapacitat, a les portes del segon intent de llançament de desnonament, que finalment no s’ha produït. Unes 40 persones de Resistim al Gòtic i altres col·lectius s’han concentrat des de primera hora del matí per aturar el llançament i permetre que l’Amparo es quedi al barri. 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Jordi Garcia a novembre 28, 2019 | 00:48
    Jordi Garcia novembre 28, 2019 | 00:48
    Aquesta és una història trista, però falta d'informació essencial per comprendre-la bé. El pis mai va ser propietat d'Amparo per 100% només 50%. Ningú pot quedar-se en una propietat que no sigui 100% seva sense cap tipus de compensació. Quan em vaig separar, vaig haver de vendre casa meva i donar-li al meu ex la meitat de diners. Algú pot dir-nos quant va rebre Amparo pel seu 50%? Probablement serà suficient comprar o llogar una altra cosa ...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa