Desnonen una dona de 87 anys i la seva família per retardar-se en una quota, denuncia la PAH

Era el tercer intent de desnonament i, finalment, la família anirà a viure a una pensió de forma momentània

Un retard d’uns dies en el pagament d’un lloguer o un descuit en rebre una notificació judicial et pot costar la teva llar. Tant se val que tinguis un contracte de renda antiga. És el que assegura la Plataforma d’Afectats per la Hiptoeca (PAH) després d’haver assistit aquest matí al desallotjament d’una parella, el fill, de 22 anys, i la mare del marit, de 87 anys. Ha passat aquest matí al carrer de la Creu Coberta, número 69, a Hostafrancs. Era el tercer intent de desnonament i la comitiva judicial, juntament amb un dispositiu d’antiavalots de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) dels Mossos d’Esquadra, ha acabat aconseguint recuperar l’habitatge.

Segons explica la portaveu de la PAH, Lucía Delgado, el cas els hi havia arribat aquesta mateixa setmana i no havien tingut temps de preparar-lo com acostumen a fer en situacions similars. A l’assemblea van conèixer la situació de la família, que tenia un lloguer de renda antiga des del 1984 i pagava 207 euros, detalla la representant del col·lectiu. Així, tan sols per un petit retard en un pagament de la quota del maig del 2018, que a més van acabar pagant, se’ls va activar un procés de desnonament per impagament de lloguer. “Si haguessin tingut un advocat d’ofici mínimament bo, això s’hagués aturat”, ha lamentat Delgado. 

La representant de la PAH, a més, troba que els propietaris, uns particulars, es van aprofitar el poc coneixement legal de la família per desfer-se a la mínima d’un lloguer que “ara podran multiplicar per 7” si renoven el pis. Amb l’ajuda dels Serveis Socials i l’oficina d’Habitatge del districte, que seguien el cas dels afectats, es va aconseguir aturar els dos primers desnonaments però no el tercer.

 

Amb la funció dels antiavalots, l’arribada de la PAH i altres activistes veïnals, com els del Grup d’Habitatge de Sants, ha servit de poc. La petita victòria de la plataforma antidesnonaments del dia, però, ha estat haver aconseguit que la família tingui un futur habitacional correcte. “Actualment s’estan reubicant famílies sense habitatge a pensions que no són dignes i amb carències de salubritat, per això ha estat un triomf la fita d’avui”, ha insistit Delgado. Després de visitar la seu del districte de Sants-Montjuïc, una vintena de persones ha seguit pressionant a un local de Serveis Socials i s’ha confirmat el compromís. Primer passaran uns dies a una pensió i, en uns dies, faran el trasllat a un apartament amb cuina fins que aconsegueixin el pis d’emergència social al qual opten des de fa poques setmanes. ​

Més informació

Comentaris

    Pobra dona! un okupa no el traurien amb la mateixa rapidesa, passarien anys 26/07/2019 11:03 am
    retardar-se, no es deia fins ara endarrerir-se? tots els castellanismes que hi ha al Fabra es van convertint en norma, exemples: aturats=parats, escletxa=bretxa, rinxols=rissos, tastar=provar, conrear=cultivar...

Nou comentari