L’Andreu, de 60 anys, vivia al pis on ha viscut la seva mare durant 35 anys. Ara, però, fa quatre mesos que està sol perquè la seva mare va morir i amb l’ajuda per a aturats majors de 52 anys de 430 euros no pot pagar el lloguer de més de 500 euros. A més, es dona el cas que la parella propietària de l’immoble s’ha quedat a l’atur i necessita ingressos. 

Davant d’aquesta situació, per poder arribar a una solució pactada i allargar els dies que l’Andreu pugui quedar-se a casa seva, una desena de veïns i els Serveis Socials de l’Ajuntament han intentat arribar a un pacte d’una pròrroga mentre es busca una solució, però la propietat no ha acceptat. Entre els concentrats en suport de l’Andreu hi havia Roger Español, l’home que va perdre un ull per un impacte d’una bala de goma de la Policia Nacional. També ha estat present l’activista Lagarder Danciu​.

Els antiavalots de la Brigada Mòbil dels Mossos d’Esquadra (BRIMO) han seguit les indicacions de la comitiva judicial i han assegurat que es retorni les claus als amos del pis. 

Des de l’Ajuntament, s’ha ofert acollir l’Andreu a un alberg durant set dies. En aquest cas, acrediten fonts municipals, la situació dels propietaris és complicada i necessiten recuperar el pis, així que no s’ha pogut mantenir l’home al que ha estat casa seva durant els últims dotze anys. L’advocat Bernat Barceló, tot i així, assegura que l’opció habitacional que proposa l’Ajuntament significa “passar de puntetes per la llei” i deixar “sense opcions” d’aquí a una setmana un home que no té xarxa de suport.

El govern assegura que, tot i haver activat els serveis de mediació i els equips d’atenció a l’emergència residencial, l’home no ha accedit a entregar la documentació necessària per estudiar el seu cas i valorar-ne l’emergència social. 

Comentaris

 1. Icona del comentari de: O. B. a abril 12, 2019 | 15:27
  O. B. abril 12, 2019 | 15:27
  I a la parella de propietaris a l'atur qui la defensa?
 2. Icona del comentari de: Esther a abril 14, 2019 | 09:52
  Esther abril 14, 2019 | 09:52
  Què podem fer per tots plegats?
 3. Icona del comentari de: Esther a abril 14, 2019 | 13:27
  Esther abril 14, 2019 | 13:27
  Què podem fer per tots plegats?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa