Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El govern Colau denuncia el desnonament d’una veïna amb un pis municipal assignat
  • CA

El govern d’Ada Colau aireja el seu xoc amb un jutjat de Barcelona per l’ordre de desnonament contra una veïna a qui la Mesa d’emergència social ha assignat un pis municipal. Es tracta d’una dona que viu al carrer Obradors del barri Gòtic. El regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, ha publicat a través del seu perfil de Twitter la carta amb la què el consistori demana al tribunal suspendre l’actuació.

La signatura del lloguer social i la resta de paperassa associada al nou pis d’aquesta veïna no estaran a punt fins al desembre, reconeix el consistori al document, pel que demana un ajornament que eviti deixar sense sostre durant un mes a l’afectada. El regidor critica també que es tracti d’una ordre de desnonament “amb data oberta i indefinida”, un procediment cada cop més habitual als jutjats i que Rabassa ha qualificat d'”abús que vulnera drets”.

Seguint l’estela de la seva predecessora en el càrrec, Gala Pin, el responsable de Ciutat Vella publica també cada setmana un fil sobre desnonaments previstos al districte que el consistori no ha pogut aturar per la via oficial a causa de “les lleis estatals que no garanteixen el dret a l’habitatge”. Així, difón tot seguit les convocatòries d’entitats i col·lectius per aturar aquestes execucions judicials, amb l’hora i lloc de cada cita. Aquesta setmana, diu Rabassa, té sobre la taula 12 desnonaments a Ciutat Vella. La cartera d’Habitatge, de fet, és un dels punts més delicats de l’acord de govern que estan negociant aquests dies PSOE i Podemos a Madrid.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa