La Casa Buenos Aires de Vallvidrera demana empara al Parlament

Insten a Ajuntament i Govern a impedir el desnonament que impulsa la propietat

Els activistes que ocupen la Casa Buenos Aires de Vallvidrera porten la seva causa al Parlament de Catalunya, aquest dimarts al migdia. Han presentat un escrit a la mesa de la cambra, amb el suport dels grups parlamentaris d’ERC, la CUP, En Comú Podem i JxCat per reclamar a la propietat –la congregació dels Pares Paüls– que desisteixi de desnonar-los ara que ja s’ha decidit l’expropiació municipal de l’edifici.

L’acció busca el simbolisme polític de convertir aquest edifici modernista enfilat a Collserola en un “afer nacional”. Així, la proposta de resolució manifesta el suport dels diputats a “la preservació del patrimoni arquitectònic, cultural i social de la Casa Buenos Aires” i l’oposició a un desnonament, com l’intent fallit de la setmana passada.

La portaveu del grup de suport a la casa, Eulàlia Castelló, ha presentat la proposta al faristol del Parlament i ha dit que representa “un compromís” de les quatre formacions polítiques de “fer-se càrrec” de la situació que viu el barri. “Fa cinc setmanes que tenim un desallotjament amb data oberta, poden venir qualsevol dia i a qualsevol hora”, ha resumit.

L’escrit també insta al Govern català i a l’Ajuntament de Barcelona a liderar una mediació amb els religiosos per “arribar a un acord que permeti continuar” l’ús “social i comunitari” que té ara l’edifici, on viuen i fan activitats un grup de joves de Sarrià-Sant Gervasi. També els demana “remetre un escrit al Jutjat d’instrucció número 8” per sol·licitar la suspensió del procés de desnonament en vigor. Finalment, advoca perquè el districte barceloní compti amb les inversions necessàries en equipaments per “reequilibrar” els recursos que s’hi destinen en comparació amb la resta de la ciutat.

Més informació

Nou comentari