Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’expropiació de l’hotel Buenos Aires costaria uns 3,5 milions d’euros
  • CA

El govern d’Ada Colau posa una xifra per primer cop a l’expropiació de l’antic hotel modernista Buenos Aires de Vallvidrera: al voltant de 3,5 milions d’euros. El consistori ha aprovat un pla urbanístic per catalogar l’edifici com a patrimoni arquitectònic de nivell C i destinar el terreny a equipaments, una categoria que permet ubicar-hi habitatges dotacionals per a gent gran.

“Ara tenim per davant un procés una mica llarg, que possiblement serà també judicial, per poder acabar determinant un preu just i objectiu”, ha reconegut la tinenta d’alcaldia Janet Sanz a la comissió d’urbanisme aquest dimarts a la tarda. Ha detallat que la catalogació obligarà a conservar el menjador i espais nobles de l’edifici principal i a restaurar-ne les façanes. 

Vista de l’antic hotel Buenos Aires de Vallvidrera / Meritxell M. Pauné

L’interior s’adequarà per encabir-hi 17 pisos i al jardí s’hi alçarà un edifici de nova construcció amb 20 habitatges més. També contempla que la finca aculli usos culturals i recreatius, tot i que no ha detallat on. En total el pla preveu 37 pisos per a gent gran i un sostre total de 2.900 m2.

ERC, JxCat i BpC ha votat a favor del pla, tot i que no s’han estalviat crítiques al govern per la gestió de l’operació. El PP hi ha votat en contra i Cs s’ha abstingut. Com va explicar el TOT Barcelona fa dues setmanes, els joves veïns que ocupen reivindicativament l’edifici acusen de manca de transparència el govern municipal i exigeixen aturar l’ordre de desallotjament perquè l’immoble no quedi abandonat durant la negociació de l’expropiació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa