Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els Pares Paül ignoren l’Ajuntament i reactiven el desallotjament de la Buenos Aires
  • CA

Els ocupants de la Casa Buenos Aires saben des d’ahir que els podrien desallotjar en qualsevol moment. Així ho indica l’ordre del jutjat d’instrucció número 8, que a petició de la congregació dels Pares Paül aixeca la suspensió dictada mesos enrere i ordena als Mossos d’Esquadra que n’expulsin tots els ocupants “amb caràcter immediat”. La finca és un antic hotel modernista que havia d’anar a terra per fer-hi un hotel de cinc estrelles. Finalment, però, l’ocupació de l’espai per part d’un col·lectiu veïnal va frenar el projecte privat i l’Ajuntament va acabar anunciant que expropiaria l’immoble i el convertiria en un espai per a gent gran i altres usos culturals i recreatius. A més, la tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Janet Sanz, va reclamar que ara que el futur de la finca havia canviat, els Pares Paül aturessin el desallotjament. Els antics propietaris de l’espai, però, no n’han fet ni cas.

Com a respota, el col·lectiu de defensa de la Casa Buenos Aires ha anunciat que hi presentaran resistència. “No aconseguiran enderrocar 18 mesos de construcció d’un projecte comunitari, horitzontal i popular”, han reivindicat a Twitter. A més, en un comunicat més extens, els activistes han acusat el govern d’Ada Colau de presentar “connivència” amb la propietat. “Tot i omplir-se la boca de bones paraules i promeses, s’excusen en la manca d’eines jurídiques per enmascarar la seva inoperància”, han lamentat. En el mateix sentit, asseguren que el govern municipal surt beneficiat si els expulsen, ja que s’asseguren que rebran l’edifici buit quan en vulgui fer ús. I que fins i tot podria fer-se enrere en el procés d’expropiació “sense la pressió veïnal” de l’ocupació permanent del lloc.

El text del col·lectiu respon a les declaracions de Sanz mesos enrere, quan va exigir a la congregació que col·laborés. “Vull dirigir-me als pares Paüls perquè aturin el desallotjament. Allò serà públic i no té sentit que s’executi el desallotjament i que allò quedi buit fins que hi hagi el nou projecte. El millor que poden fer els Pares Paüls després de la gestió nefasta que han fet amb aquesta qüestió és col·laborar i que es puguin fer usos provisionals a la finca”, ha reclamat. I va afegir: “Nosaltres no tenim eines legals per aturar-lo”.

Sigui com sigui, en aquesta finca peculiar de Vallvidrera s’ha tornat a instal·lar la por a un desallotjament imminent, com ja va passar anteriorment. Si aquesta vegada sí que es produís, les organitzacions implicades ja han convocat una manifestació de protesta aquell mateix dia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa