Front veïnal per evitar el desallotjament de la Casa Buenos Aires

Associacions i entitats de Vallvidrera consideren l'hotel ocupat "un actiu imprescindible" pel barri

Associacions i entitats veïnals de Vallvidrera han fet un front comú per evitar el desallotjament de la Casa Buenos Aires, un antic hotel modernista ocupat que cada vegada està més a prop d’acabar els seus dies com a projecte autogestionat i que podria tornar a ser una residència per a gent gran. “El desallotjament, a més de significar l’enderroc de l’edifici, posa en risc la continuïtat de totes les iniciatives sorgides i potenciades durant aquest temps”, han dit en un manifest.

Cinc associacions de veïns i una desena de col·lectius del barri de muntanya han reclamat que la Casa Buenos Aires “segueixi sent de Vallvidrera” i han demanat a l’Ajuntament que eviti el seu desallotjament. “Qualsevol opció que passi per deixar buit l’edifici no respondrà a les necessitats i inquietuds del barri”, diuen. L’antic hotel s’ha convertit els últims mesos, de facto, en un equipament de barri i en un punt de trobada pel veïnat amb l’organització de reunions, conferències i concerts.

Problemàtiques del barri

“L’Ajuntament de Barcelona no pot permetre de cap de les maneres que això passi, i més tenint en compte, que la Casa ha estat solució extraoficial pel mateix consistori a l’hora de donar sortida a problemàtiques com les de l’emmagatzematge de material de diferents entitats”, insisteixen. A més, recorden que durant la pandèmia s’ha creat una xarxa de suport veïnal que s’ha impulsat i coordinat per la gent de l’hotel ocupat. 

Segons ha pogut saber el TOT Barcelona, actualment una de les propostes més fermes sobre la taula és forçar urbanísticament que l’edifici torni a ser una residència de gent gran. Una congregació religiosa hi havia gestionat la llar d’avis Betània durant dècades i, després de passar anys abandonat, l’edifici va sortir a la venda i un grup inversor va plantejar la construcció d’un hotel. Aquest possible ús va ser el detonant de l’ocupació de l’espai per part d’un grup de joves veïns.

Més informació

Nou comentari