Els promotors dels pisos rusc en passegen un per Barcelona

Es tracta d'una acció de protesta perquè l'Ajuntament els veta el projecte sense "cap reunió"

L’empresa promotora dels pisos rusc Haibu es passeja avui per Barcelona per reclamar diàleg a l’Ajuntament. Denuncien que el consistori “s’ha negat” a reunir-se amb ells, malgrat que “és un model compatible amb les idees de BComú“, segons el punt de vista d’una de les fundadores d’Haibu, Victòria Ferran, que creu que al capdavall es tracta d’habitatge assequible i que ofereix condicions semblants als dels albergs municipals. A més, compara la seva proposta amb la dels hostels, que ofereixen un espai similar.

Interior d'un pis rusc dels que promou l'empresa Haibu, exposat a la plaça de la Catedral / A.L.

Interior d’un pis rusc dels que promou l’empresa Haibu, exposat a la plaça de la Catedral / A.L.

El model de pis rusc que Haibu passeja avui per la ciutat és un dels que ofereix a les promocions de pisos, amb un cost de 200 euros al mes. La mida de l’espai és d’1,2 metres d’amplada i 2 metres de llarg. Amb relació al preu dels pisos rusc, Ferran apunta que és una alternativa per als sensesostre, ja que és molt barata.

Haibu ha començat el recorregut a plaça Catalunya i preveu acabar a Sant Jaume, on demanaran una trobada amb l’Ajuntament. “Volem arribar a un acord per poder obtenir una llicència”, detalla Ferran. “No som il·legals”.

Prohibit el sexe

Una de les normes dels pisos rusc és que no està permès el sexe. Ferran matisa que és una regla que s’aplica als pisos individuals, i que per a les habitacions de parella intentaran que els usuaris tinguin més “intimitat”. “Aquest no és l’objectiu del nostre projecte, aquí es ve a descansar”, precisa la fundadora d’Haibu. “Si volen portar un ligue de cap de setmana, que vagin a un hotel”. 

La CUP els escridassa

Els tres regidors de la CUP han rebut els representats d’Haibu a Sant Jaume a crits. “Fora!”, ha cridat la portaveu del grup, Maria Rovira, que anava acompanyada d’Eulàlia Reguant i Pere Casas. En declaracions als mitjans, Rovira ha qualificat la proposta de pisos rusc de “solució infrahumana” a la manca d’habitatge. Ha carregat contra Haibu per atemptar contra la “dignitat” i per voler fer “negoci aprofitant l’expulsió dels veïns”.

 

Més informació

Nou comentari