Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El preu dels pisos nous es dispara i supera els 650.000 euros a Barcelona

Comprar pisos de nova construcció a Barcelona es posa impossible. El preu mitjà dels habitatges nous es va situar per sobre dels 658.000 euros l’any 2018, un 32,9% més que el 2017 –és a dir, que suposa un increment de 163.000 euros en un sol any–. Segons dades de l’Associació de Promotors de Catalunya (APCE), els pisos nous tenen una superfície mitjana de 90,6 metres quadrats (+14,6%) i un preu de 6.823 euros el metre quadrat útil (+8,4%).

El cap d’Estudis de Pisos.com, Ferran Font, atribueix aquest creixement a dos factors. El primer és l’increment de la superfície mitjana, que inevitablement encareix els preus perquè també implica un major cost de construcció. I després hi ha una qüestió de números: “És difícil fer una evolució de l’obra nova a Barcelona perquè n’hi ha molt poca i una sola promoció pot produir variacions interanuals molt cridaneres”, assegura Font. La falta de sol finalista és una queixa recurrent dels promotors que treballen a Barcelona.

Comparativa per districtes del preu per metre quadrat útil / XFDC

Comparativa per districtes del preu per metre quadrat útil / XFDC

El preu dels pisos de nova construcció varia molt segons el districte i també mostra tendències molt allunyades. Sarrià-Sant Gervasi és el districte amb un preu per metre quadrat útil més alt (9.083 euros), però només s’encareix un 6,7%, mentre que a Nou Barris, amb un preu de 3.939 euros el metre quadrat, s’ha disparat un 43,6%. Les Corts (+27,3%) i Sants-Montjuïc (+22,7%) també ha registrat augments molt per sobre de la mitjana. Al cantó oposat es troben Sant Andreu (-4,4%) i Sant Martí (-8,9%)

136 noves promocions

L’APCE va registrar 136 noves promocions a Barcelona amb un total de 1.989 habitatges, dels quals queda un 41,8% per vendre i, d’aquests un 23% ja estan acabats i el 77% restant estan en alguna fase constructiva. És una xifra habitual en un sector que ja fa la major part de les seves vendes sobre plànol –els bancs demanen un percentatge elevat de prevendes força elevat per finançar obra nova, segons explicava el president de l’APCE, Lluís Marsà, en una entrevista recent amb aquest diari–.

L’oferta de pisos en venda a Barcelona té un perfil molt marcat. La majoria de pisos tenen 2 o 3 habitacions (72,2%), fet que ajuda a explicar l’increment del preu mitjà, ja que tant els pisos d’1 habitació (12,5%) com els de 4 (10,7%) registren xifres similars. De fet, el pis de nova construcció més habitual té 3 habitacions i 2 banys i representa un terç de l’oferta. Els acabats i els equipaments també guanyen pes i una bona part dels pisos nous en venda compten amb piscina comunitària, trasters, bomba de calor, parquet, armaris encastats i placa d’inducció. 

Més notícies

Els promotors alerten que la reserva del 30% podria paralitzar el sector

Notícia: Els promotors alerten que la reserva del 30% podria paralitzar el sector
Comparteix
L’Associació de Promotors de Catalunya (APCE) assegura que la mesura podria encarir encara més els preus de l’habitatge a Barcelona

Lluís Marsà: “La reserva del 30% d’habitatge protegit acabarà al Suprem”

Notícia: Lluís Marsà: “La reserva del 30% d’habitatge protegit acabarà al Suprem”
Comparteix
El president de l’Associació de Promotors de Catalunya (APCE) assegura que la nova normativa amenaça de paralitzar el sector en els pròxims anys

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa