Els promotors alerten que la reserva del 30% podria paralitzar el sector

L’Associació de Promotors de Catalunya (APCE) assegura que la mesura podria encarir encara més els preus de l’habitatge a Barcelona

L’Associació de Promotors de Catalunya (APCE) ha reaccionat a l’aprovació definitiva de la mesura que obligarà a reservar un 30% de les noves promocions a habitatge protegit. Els promotors consideren que la Modificació del Pla General Metropolità (MPGM) “no constitueix una solució real per al problema de l’habitatge a Barcelona”. L’associació alerta que la nova normativa “provocarà un efecte contrari”.

“D’una banda podria provocar una paràlisi en l’activitat del sector”, avisa l’APCE en un comunicat. “I per una altra, afegirà encara més pressió sobre els preus a causa del desequilibri que generarà entre l’oferta i la demanda”. També critiquen que la mesura suposa “una reducció del valor de tots els actius immobiliaris residencials lliures de Barcelona”, cosa que podria tenir greus conseqüències per aquells promotors que tinguin aquests actius com a “garantia d’un deute”.

[r:1]

Els promotors insisteixen que el problema de l’habitatge a Barcelona s’ha de resoldre des d’una òptica metropolitana, ja que permetria “disposar d’un ventall molt més diversificat d’opcions d’accés a l’habitatge”. La solució passa, doncs, per enfocar la crisi de l’habitatge amb polítiques que afectin una àrea de territori “més raonable i equiparable a altres ciutats com Madrid, París o Londres”.

Segons l’esborrany del Pla Territorial Sectorial de l’Habitatge, “l’àmbit metropolità té un potencial de reserves de sòl per construir més de 73.000 habitatges protegits”, una xifra que suposa el 38% del parc potencial de tota Catalunya. L’APCE s’ha mostrat disposada a “treballar conjuntament per convertir-les en habitatges com més aviat millor”.

Més informació

Nou comentari