Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El preu dels pisos a Barcelona es dispara un 25% en un any
  • CA

El preu dels pisos s’enfila a Barcelona. Ho ha explicat el director d’Estudis de ‘pisos.com’, Ferran Font, que creu que “la incertesa que planejava sobre el sector immobiliari a causa dels procés sobiranista s’ha anat dissipant’’ i en l’exercici del 2018 s’ha mantingut la fase expansiva del mercat. Segons l’informe d’aquesta empresa, els preus dels pisos a la ciutat de Barcelona s’han disparat amb un repunt de preus del 24,61% respecte l’octubre de l’any passat, amb una mitjana de 4.760 euros el metre quadrat. Un augment que a la resta de Catalunya s’ha quedat en un 16,35% en termes anuals, amb una mitjana de 2.056 euros el metre quadrat.

“Repetir els repunts estridents dels preus a Barcelona l’any 2019 no seria saludable” 

Font reconeix que potser el sector que més sensible ha estat a la crisi política ha estat l’inversor internacional ‘’que ha dilatat les seves decisions, però que en cap cas ha perdut l’interès per apostar’’ per la ciutat de Barcelona. El representant de ‘pisos.com’ recorda que a Barcelona ciutat s’ha multiplicat per tres la contractació d’espai d’oficines per part de companyies tecnològiques ‘’ després de ser un centre urbà reconegut com un ‘hub’ innovador del sud d’Europa. 

El risc de l’augment 

Font ha destacat que Barcelona se situa en les primeres posicions del rànquing, tant pel que fa a les principals variacions sectorials com en preus, ‘’marcant clares distàncies davant de la mitjana’’ de l’estat espanyol. Per aquest motiu, considera que repetir aquests mateixos ‘’repunts estridents’’ en l’exercici del 2019 ‘’no seria saludable’’ per al mercat i que ‘’el cicle expansiu dels preus a Barcelona emmalalteix de cert esgotament’’.

Segons el cap de l’Estudi de ‘pisos.com’ s’estan col·locant habitatges per vendre amb valors ‘’inflats’’ i ‘’aviat toparà amb una economia alentida, sobretot, pel que fa a salaris i ocupacions’’. Tanmateix, l’increment dels preus a la ciutat de Barcelona està desplaçant als compradors de la ciutat a municipis de l’entorn de l’àrea metropolitana de Barcelona com L’Hospitalet de Llobregat, Badalona, Santa Coloma de Gramenet o a comarques com el Garraf, Maresme, Anoia o Baix Llobregat. 
 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa