Colau dedicarà vuit solars municipals a fer 500 pisos per a joves i gent gran

La mesura contra la urgència de l'habitatge a Barcelona preveu que les plantes baixes dels edificis es destinin a equipaments municipals

El govern d’Ada Colau torna a presentar un pla ambiciós d’habitatge a la ciutat. En aquesta ocasió, la iniciativa arriba fins als 512 pisos que preveu construir repartits en vuit solars de diferents punts de Barcelona. El sòl, previst en un inici per a fer equipaments, es destinarà principalment a fer habitatge dotacional, que és aquell que es destina a col·lectius específics a un preu assequible. Majoritàriament es dediquen a gent gran i joves, però també es pot afavorir ciutadans “amb necessitats d’assistència o emancipació justificades”, concreta un comunicat de l’Ajuntament. 

Els solars estan situats dos a Gràcia, dos a Ciutat Vella, dos a l’Eixample, un a Sants-Montjuïc i un a Horta-Guinardó. La previsió, a l’hora de construir els edificis, és reservar la planta baixa per a un equipament municipal, mentre que les plantes superiors actuaran d’habitatge. El tipus de servei que es col·loqui a cadascun dels blocs s’adaptarà a les demandes dels veïns, explica el text de l’equip de govern.

És una mesura que l’Ajuntament proposa per ampliar la lluita “contra l’emergència en l’àmbit de l’habitatge”, defensen des de Barcelona en Comú. Així, a través d’una Modificació del Pla General Metropolità que encara ha de passar per consell plenari, es podrà reconvertir el sòl públic previst per fer equipaments en espai per viure-hi. Segons la llei, es pot reconvertir un màxim del 5% del sòl dedicat a serveis municipals en habitatge dotacional i els càlculs de l’Ajuntament asseguren que si s’aprovés la seva proposta, s’arribaria tan sols al 2,81% i, per tant, encara hi hauria opcions per fer-ne més. 

Els solars per fer aquest projecte s’han escollit tot valorant la demanda de l’habitatge a la zona i criteris de gènere, com la urbanització de l’entorn o la proximitat amb equipaments i serveis. Tot i això, alguns dels espais seleccionats no són totalment públics encara, com els situat a l’avinguda Paral·lel, l’avinguda Santuari de Sant Josep Muntanya o el de Gran Via de les Corts Catalanes amb carrer Nàpols, i el govern confia en adquirir-los pròximament.

La resta d’espais sí són públics i s’ubiquen al carrer Sant Isidre (Sants-Montjuïc), al carrer Ciutat (Ciutat Vella), al passeig Vall d’Hebron (Horta-Guinardó), a la Via Laietana (Ciutat Vella) i al carrer Alzina (Gràcia). 

 

Més informació

Nou comentari