“No ens representeu!”: la violenta irrupció d’un activista sensesostre al debat d’habitatge

El personal de l'espai ha hagut d'endur-se l'home, que ha espantat als assistents i als candidats i s'ha ferit quan entrava a empentes

“No ens representeu!”: L’activista sensesostre Lagarder Danciu ha irromput aquest migdia en el debat d’habitatge organitzat pel diari Crític, la PAH Barcelona, l’Observatori DESC, l’Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible, el Sindicat de Llogateres i la FAVB. L’home, conegut per la seva implicació en el projecte social de l’ocupada Casa Cadis, ha entrat cridant a l’espai on s’organitza la trobada i ha escridassat els candidats amb retrets com “vividors del sector públic”. 

Ha interromput una jornada en la que BComú, JxCat, ERC, PSC i la CUP han presentat les seves propostes per fer front a la crisi habitacional que viu Barcelona. Hi han participat Ada Colau (BComú), Albert Civit (JxCat), Ernest Maragall (ERC), Jaume Collboni (PSC) i Anna Saliente (CUP). Josep Bou (PP) i Manuel Valls (BpC-Cs) s’han excusat per problemes d’agenda.

[r:1]

L’activista té el llavi trencat i ha hagut de ser atès per una ambulància a la sortida de la seva irrupció. Testimonis presents a la sala indiquen que s’hauria ferit ell sol, de forma accidental, en intentar entrar per la força. No obstant, ell ha assegurat en una piulada que la “seguretat d’Ada Colau” l’ha agredit i que posarà una denúncia pels fets. El cert és que la seva irrupció sobtada ha espantat a assistents, candidats i organitzadors, que en un primer moment no comprenien què volia l’individuu que acabava d’entrar tan violentament ni si podia suposar una amenaça per a la seguretat dels presents.

El número dos de la llista de la CUP, Jordi Magrinyà, ha aprofitat l’anècdota per difondre i criticar la breu conversa que han mantingut l’alcaldessa Ada Colau i l candidat d’ERC, Ernest Maragall, sobre la identitat de l’activista i la seva trajectòria interrompent actes públics com el plenari de l’Ajuntament o una trobada veïnal amb l’alcadessa a l’escola pública La Concepció. Segons s’escolta al vídeo publicat per Magrinyà, Colau explica a Maragall que l’inesperat esvalotador “està fatal” i el republicà li contesta amb un “és un clàssic, diguem-ne”. Maragall i Lagarder ja s’havien conegut, de fet, cinc mesos abans en una visita de l’alcaldable a la Casa Cadis. 

 

Més informació

Nou comentari