Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’arquebisbe demana als partits que “no s’oblidin” del dret a un habitatge “digne i adequat”

L’arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella, ha reclamat als partits polítics a les portes d’un “intens cicle electoral” que “no s’oblidin” del dret a un “habitatge digne i adequat”. En la seva carta dominical, Omella ha recordat que aquest és un dret que recull l’article 25 de la Declaració Universal dels Drets Humans i l’article 47 de la Constitució espanyola.

“Tenir una llar és fonamental, és la porta per accedir a l’educació, la sanitat o la ciutadania”, ha assegurat. Omella ha reclamat que “aquest problema no quedi a l’ombra” i ha lamentat que hi hagi persones que “no puguin tenir una llarg digna”, que visquin “amuntegats en habitacions rellogades, exposats que els facin fora d’un dia per l’altre sense cap motiu”, vivint en “infrahabitatges amb humitats, amb instal·lacions elèctriques deficients o sense calefacció a l’hivern”.

​”La llar ens dona escalfor, és un lloc on ens sentim segurs, on podem edificar-nos com a persones i desenvolupar el nostre projecte familiar”, ha dit l’arquebisbe, “és gràcies a la llar que podem arrelar-nos al nostre entorn, a la nostra comunitat i a la societat”.

L’arquebisbe de Barcelona ha posat dos exemples de “persones que malviuen en habitatges que no es poden considerar una llar” extrets de l’informe ‘La llar és la clau’ de Càritas Diocesana de Barcelona. D’una banda, una dona amb una fills de dos anys que va arribar a Barcelona fugint del seu país i li van rellogar una habitació. “Després ella va llogar el seu llit i va haver de passar sis mesos en un sofà. Des d’aquest moment va viure un èxode d’habitació en habitació en pisos rellogats, fins a tretze mudances en els dos darrers anys”, ha lamentat.

De l’altra, una dona que viu en un pis de 55 metres quadrats a Barcelona “que comparteix amb deu persones més“. L’arquebisbe ha lamentat que hi ha “onze persones en només dues habitacions”, amb cinc menors, “exposats a molts problemes de salut, com totes les persones que viuen en habitatges que no compleixen les condicions mínimes d’habitabilitat”.

Més notícies

Càritas inaugura una casa d’acollida per a 16 persones en situació vulnerable

Notícia: Càritas inaugura una casa d’acollida per a 16 persones en situació vulnerable
Comparteix
El president de la diòcesi barcelonina ha recordat, però, que són les institucions públiques les que haurien de garantir les oportunitats dels ciutadans
Notícia: Càritas inaugura una casa d’acollida per a 16 persones en situació vulnerable - Mobile

Càritas alerta de la urgència de l’habitatge i critica les polítiques espanyoles

Notícia: Càritas alerta de la urgència de l’habitatge i critica les polítiques espanyoles
Comparteix
El director de l'entitat ha explicat que si no es resol la manca d'habitatge, les altres ajudes "perden eficàcia"
Notícia: Càritas alerta de la urgència de l’habitatge i critica les polítiques espanyoles - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa