Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Càritas inaugura una casa d’acollida per a 16 persones en situació vulnerable

Càritas Diocesana de Barcelona tindrà una nova casa d’acollida al barri de Sants. L’espai que s’ha inaugurat aquest migdia donarà cabuda a 16 persones en risc d’exclusió social amb dificultats per accedir a l’habitatge. La casa ha estat batejada amb el nom “Mossèn Pere Oliveras”, en record d’un capellà que des de la diòcesi és recordat com un home entregat “a les problemàtiques socials”. 

Així, situat al costat de la parròquia de Santa Maria de Sants –a tocar de la plaça de Sants–, el nou projecte de Càritas s’uneix a les 1.351 places d’habitatge per a persones sense recursos que gestiona a l’àrea d’influència de la diòcesi barcelonina. Per reivindicar-ho, el cardenal arquebisbe de Barcelona i president de Càritas Diocesana de Barcelona, Joan Josep Omella, ha recordat que són les institucions les que haurien d’assegurar “que les persones disposin d’oportunitats”. Tanmateix, ha afegit que l’administració necessita la complicitat de les entitats socials i que la casa d’acollida Mossèn Pere Oliveras n’és un exemple clar. 

Alhora, el director general de Serveis Penitenciaris de la Generalitat, Amand Calderó, ha recollit el guant i ha destacat la feina de Càritas. “Al centre de la nostra acció hem de situar-hi la persona, i cal treballar per una societat més justa i igualitària. Acompanyar és la paraula clau per construir un país més integrador”, ha afegit Calderó.

Omella, en cloure la inauguració, ha recordat que amb projectes com aquest es referma la importància de donar una segona oportunitat a les persones, cosa que és essencial perquè puguin reinserir-se a la societat. 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa