Càritas alerta de la urgència de l’habitatge i critica les polítiques espanyoles

El director de l'entitat ha explicat que si no es resol la manca d'habitatge, les altres ajudes "perden eficàcia"

El director de Càritas Diocesana de Barcelona, Salvador Busquets, ha estirat les orelles al govern espanyol per les polítiques de suport a l’habitatge. “Són de les més baixes d’Europa”, ha etzibat. i ha avisat que és precisament l’habitatge la necessitat més bàsica no resolta. Per fer-ho, caldria la “col·laboració de les tres administracions: la local, l’autonòmica i la central”, ha puntualitzat.

Especialment serien necessaris “més diners” per poder fer “una veritable política social d’habitatge”, ha afirmat Busquets. Mentre això no se solucioni, el director de Càritas ha assegurat que les entitats seguiran fent el que poden, acompanyant i pal·liant tant com puguin les condicions dels ciutadans. En concret, Càritas Diocesana va atendre 23.000 persones durant el 2017, com a part del milió i mig que han ajudat des de la seva creació, ara fa 75 anys. Han presentat les dades en l’aniversari que ha celebrat l’entitat avui a la Basílica de la Sagrada Família. 

Busquets ha aprofitat la cita per recordar que atenen peticions de tota mena però que la més essencial a resoldre és “la manca d’habitatge” perquè sinó les altres ajudes “perden eficàcia”. 

A l’acte de celebració, Busquets ha volgut retre homenatge també a tots aquells que fan possible l’atenció de Càritas Diocesana i ha xifrat en 160 els professionals que hi treballen, en 235 els que ho fan com a externs i en 2.500 el total de voluntaris. ​

Més informació

Nou comentari