Les grans marques segueixen apostant pel centre de Barcelona. Ni la caiguda del turisme ni els efectes de la crisi econòmica provocada per la pandèmia han fet perdre atractiu als carrers més comercials de la capital catalana. Durant els últims mesos moltes multinacionals han dit adéu a les seves botigues, però no ha passat gaire temps fins que els propietaris han trobat un relleu d’alta volada.
El passeig de Gràcia ha sigut un dels carrers amb més moviments. Amb pocs mesos de diferència, el conglomerat francès de luxe LVMH va anunciar l’arribada de Sephora; Armani va agafar el relleu a Desigual i Tiffany va obrir la seva botiga insígnia.
A la zona baixa de l’artèria, Zara s’ha annexat l’antiga botiga Furest per convertir-la en la secció de roba masculina de la gran botiga que té a la cantonada amb Gran Via. Casa Seat i La Liga han apostat per la zona alta del passeig, a tocar de Diagonal, mentre que Ikea també ha acaparat titulars després d’anunciar que obriria a la coneguda avinguda barcelonina.
A la plaça Catalunya aterra aviat una macrobotiga de vambes, de la mà de Foot Locker, que ocuparà l’antic local d’Alain Afflelou. Ben a prop va obrir al febrer, just abans d’esclatar la pandèmia, la firma xinesa de mòbils Huawei.
D’altra banda, a Portaferrissa arriba per primer cop la cadena de roba de segona mà a quilos Flamingos en substitució de Jack&Jones. Les Galeries Maldà, al veí carrer del Pi, han consolidat l’especialització en negocis dedicats a sèries i personatges de fantasia, amb la incorporació d’un local tribut a Pokémon.