Janet Sanz: “No farem un ‘pelotazo’ a les Tres Xemeneies del Paral·lel”

El govern municipal detalla al plenari que demana a la propietat contrapartides com habitatge i cultura

Les Tres Xemeneies del Paral·lel segueixen a l’espera d’un acord entre Ajuntament i propietat –el fons Conren Tramway– per desencallar d’aquest futur del gran bloc d’oficines abandonat. L’inversor privat vol una requalificació dels terrenys que li permetria treure un gran rèdit a la compra d’aquest immoble a preu de saldo, una decisió urbanística a la que el govern d’Ada Colau lentament ha anat accedint –després del rebuig inicial– sempre que el titular accepti fer importants contrapartides per la ciutat. El canvi d’actitud li ha costat ja dures crítiques d’entitats veïnals del Poble Sec, que temen una operació especulativa amb aval municipal.

La tinenta d’alcaldia Janet Sanz (BComú), preguntada per la regidora Eva Parera (BpC), ha promès aquest divendres al plenari que no hi hauria requalificació si la propietat no cedia en les contraprestacions. “No farem un ‘pelotazo’ a les Tres Xemeneies”, ha dit la regidora, en una proclama que pot resultar delicada a l’hemeroteca segons com acabi l’espai. Ara bé, no ha detallat de forma rellevant què demana l’Ajuntament a Conren Tramway en el marc de les negociacions, ni tampoc cap calendari.

L’acord assolit amb la mateixa empresa per transformar el gran solar de la Mercedes Benz del Bon Pastor –també amb una requalificació– havien disparat els rumors d’un pacte imminent al Paral·lel, que de moment no s’hauria produït. Ha citat, genèricament, diversos “principis que ha d’incloure qualsevol transformació d’aquest àmbit”, com una millora de la convivència al parc –ara molt degradat–, reactivar econòmicament el Paral·lel, generar habitatge assequible al Poble Sec i “més cultura”.

Ha reconegut que actualment hi ha “una situació problemàtica” a l’entorn de les Tres Xemeneies però ha insistit que no hi haurà requalificació sense “un retorn claríssim”. Ha defensat que l’executiu té experiència en negociacions similars “com l’Espai Barça, la Sagrada Família o la mateixa Mercedes Benz”. Eva Parera li ha recriminat l’escassa concreció i ha donat per fet que en realitat amaga que el futur de l’immoble està “paralitzat”. “Vostè no em contesta, entenc que això està aturat i seguirà aturat”, ha lamentat.

Més informació

Comentaris

    COLAU,FORA JA!!! 01/05/2021 8:15 am
    VALLCARCA CONTINUA ATURADA des del 1976. Colau, la nova Porcioles PRO-OKUPES, nomes treballa contra la gent. Impedeix la creació de multitud d'habitatges, principalment socials a Vallcarca. Amb COLAU, tot aturar i cap habitatge social. VOLEM UNA ALCALDESSA, NO UN PARASIT ENTERRAMORTS

Nou comentari