ERC demana ambició al govern en les negociacions per les Tres Xemeneies

El portaveu d’ERC Jordi Coronas ha expressat la posició del seu grup respecte de les negociacions entre el govern municipal i Conren Tramway, l’empresa propietària dels edifics buits de les Tres Xemeneies, al Paral·lel. I es resumeix en una paraula: ambició. Coronas ha remarcat que “el benefici per al privat serà molt important i el de la ciutat ha d’estar, com a mínim, a l’alçada”. “El que planteja el govern municipal és poc”, ha dit a través de Twitter.

El grup republicà ja ha expressat el seu suport a una requalificació del terreny per fer-hi oficines sempre i quan hi hagués “una contrapartida justa que revertís en el veïnat de la zona”. La requalificació està ara a sobre de la taula, tal com ha avançat el TOT Barcelona. “Ja posats a fer col·laboració público-privada, cosa que veig bé, cal aprofitar per incloure en les negociacions l’espai de l’antiga fàbrica Mercedes al districte de Sant Andreu, de la mateixa propietat”, ha indicat Coronas.

A més, el portaveu dels republicans a l’Ajuntament de Barcelona ha esmentat altres reformes pendents que podrien estar incloses a les negociacions, com ara el col·lector del Paral·lel o la reforma de la Rambla. “Plantejar només la urbanització de la plaça i algun espai d’equipament és molt poc ambiciós”, ha avisat. “Tinguem clar que la ciutat ha de sortir guanyant i tenim la paella pel mànec”, ha conclòs.

Nou comentari

Més notícies
Els edificis de les Tres Xemeneies, vistos des de plaça del costat / D.C.

Cop de timó a les Tres Xemeneies: el govern Colau negocia ara una requalificació

La propietat podria transformar els edificis en rendibles oficines, però l'Ajuntament reclama bones contrapartides
El mural de Roc Blackblock contra la censura ha estat vandalitzat / S.B.

Vandalitzen el mural contra la censura que assenyalava Franco i la monarquia espanyola

L’artista que el va pintar considera que “s’ha acabat de completar l’obra” de denúncia