Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
AstraZeneca obre un ‘hub’ a Barcelona amb fins a 100 llocs de treball
  • CA

La farmacèutica AstraZeneca, ara famosa arreu del món per la seva vacuna contra la Covid, obrirà un centre de recerca a Barcelona dedicat a les malalties rares. La companyia anglosueca vol desenvolupar medicaments de nova generació per aquestes patologies en un nou ‘hub’ a la capital catalana que crearia fins a 100 llocs de treball especialitzats en R+D en els pròxims dos anys, per exemple metges o biòlegs.

Ho ha anunciat aquest dilluns el Departament d’Empresa i Treball, que celebra la inversió i l’ocupació de qualitat que se’n deriva. El nou centre el gestionarà l’empresa filial Alexion Pharmaceuticals, amb seu a Massachusetts (Boston) i especialitzada precisament en malalties rares. AstraZeneca la va comprar i des de 2021 forma part del seu grup.

El responsable d’aquest nou ‘hub’ a Barcelona és Gonzalo de Miquel, directiu de la multinacional. Ha assegurat que l’oficina barcelonina aspira a convertir-se en “un dels majors centres d’excel·lència clínica i d’innovació per a les malalties rares a Europa”. Ha assegurat que Barcelona “és una ubicació ideal per aquest centre” perquè “s’està convertint ràpidament en una de les ciutats més vibrants d’Europa en el sector de la salut”. El conseller delegat de la companyia, Marc Dunoyer, ha explicat en una entrevista a Cinco Días que serà un “un hub d’assajos clínics a nivell mundial” com el que ja té Alexion a Boston.

Actualment estan diagnosticades unes 7.000 malalties rares diferents i el 95% d’elles no disposa de cap tractament específic. A l’Estat espanyol afecten uns tres milions de persones. El nou centre té la missió d'”explorar i desenvolupar noves opcions terapèutiques que canviïn la vida dels pacients que pateixen malalties rares”, segons De Miquel. Fins ara AstraZeneca ha centrat el seu negoci en 3 àrees: oncologia, cardiovascular, renal i metabolisme i respiratori i immunologia. Té la seva seu principal a Cambridge (Regne Unit), però opera a més de 100 països del món.

“Estem enormement satisfets que AstraZeneca hagi escollit Catalunya per ubicar aquest centre de desenvolupament, un projecte que compta amb el suport de la Generalitat a través d’ACCIÓ”, ha comentat el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent. El sector de les ciències de la vida i la salut a Catalunya, ha recordat, “ja representa el 8,7% del PIB i s’ha consolidat com un dels grans motors per al conjunt de l’economia” del país. Així, confia que el nou centre sigui un revulsiu que beneficiï tot el sector: “Inversions d’alt valor afegit com les d’AstraZeneca tenen un gran impacte en termes de creació de llocs de treball qualificats, progrés científic i social”.

La firma té ara per ara 17 assajos clínics en marxa, en diferents fases. Una part dels propers estaran liderats des de Barcelona amb l’objectiu de patentar fàrmacs nous i sotmetre’ls a l’aprovació de les agències reguladores. En aquest sentit, Dunoyer ha urgit les autoritats espanyoles a escurçar els 24 mesos que de mitjana triga l’aprovació de nous medicaments.

Més notícies
L'infermer Adrià Rossell amb un pacient / Hospital del Mar
L’Hospital del Mar porta la immunoteràpia a domicili a pacients amb càncer
Notícia: L’Hospital del Mar porta la immunoteràpia a domicili a pacients amb càncer
Comparteix
L'objectiu és evitar esperes innecessàries al centre i humanitzar el tractament, diuen
Un error fa que un grup de veïns de Bellvitge porti 4 dosis de la covid-19 / ACN
Un error fa que un grup de veïns de Bellvitge porti 4 dosis de la covid-19
Notícia: Un error fa que un grup de veïns de Bellvitge porti 4 dosis de la covid-19
Comparteix
Es van punxar una vacuna de reforç contra el coronavirus caducada i van haver de repetir el procés
Equip TDAH i insomni - grup de …Mental i Addiccions del VHIR
La Vall d’Hebron demostra que dormir millor atenua els trastorns TDAH
Notícia: La Vall d’Hebron demostra que dormir millor atenua els trastorns TDAH
Comparteix
Els resultats de l'estudi contribueixen a millorar el tractament del TDAH i l’insomni així com a entendre millor les interaccions entre les dues patologies
Les start-ups catalanes es fan seu el 4YFN al Mobile World Congres / J.C.
Cinc idees futuristes catalanes que triomfen al Mobile
Notícia: Cinc idees futuristes catalanes que triomfen al Mobile
Comparteix
La regla personalitzada, la detecció ràpida de melanomes o l'anàlisi extens del que mengem són algunes de les últimes innovacions a Catalunya

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa