Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Vall d’Hebron demostra que dormir millor atenua els trastorns TDAH
  • CA

Nou pas endavant per millorar el tractament del TDAH i l’insomni així com a entendre millor les interaccions entre aquests dos trastorns tan complexes. Un estudi liderat pel Grup de Psiquiatria, Salut Mental i Addiccions del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) i el CIBER de Salut Mental (CIBERSAM) ha estudiat la relació entre ambdós trastorns i ha comprovat que la millora en la qualitat del son s’associa amb una menor gravetat dels símptomes del TDAH. Els resultats es publiquen a la revista Psychiatry Research i suposen una aportació rellevant en el tractament clínic d’aquestes patologies.

L’insomni és el trastorn del son més freqüent a la població, i especialment en persones amb trastorn per dèficit d’atenció i hiperactivitat (TDAH). De fet, 1 de cada 3 adults tenen símptomes d’insomni, mentre que aquesta freqüència es duplica en persones amb TDAH.

Segons ha explicat la Vall d’Hebron en un comunicat, l’estudi s’ha fet al llarg de sis mesos, fent un seguiment de 92 pacients adults amb TDAH i insomni en què s’oferien recomanacions per millorar el son així com tractament farmacològic. En aquest temps, l’equip investigador va observar que “l’insomni millorava en el 72,4% dels casos i que això s’associava a menor gravetat dels símptomes del TDAH”

El trastorn per dèficit d’atenció/hiperactivitat (TDAH) és un trastorn persistent del neurodesenvolupament caracteritzat per falta d’atenció i/o hiperactivitat-impulsivitat, que afecta aproximadament el 5% dels nens i adolescents i el 2-3% dels adults a tot el món. Al llarg de la vida d’una persona, el TDAH pot augmentar el risc d’altres trastorns psiquiàtrics, com ara trastorns d’ansietat, trastorns de l’estat d’ànim, trastorns per l’ús de substàncies, trastorns del comportament i trastorns del son.

L’insomni es considera una condició molt angoixant i incapacitant que és molt freqüent a la població general. La prevalença dels símptomes d’insomni oscil·la entre el 10 i el 48%, segons les dades que recull l’estudi de l’hospital barceloní, mentre que la prevalença del trastorn d’insomni s’estima entre el 12 i el 20% en la població general adulta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa