Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un error fa que un grup de veïns de Bellvitge porti 4 dosis de la covid-19
  • CA

Un error fa que un grup de veïns del barri de Bellvitge, a l’Hospitalet de Llobregat, porti quatre dosis de la vacuna contra la covid-19. Es tracta, doncs, d’un grup distingit, com a mínim, ja que a hores d’ara ningú més ha rebut tantes injeccions contra aquesta malaltia. Tenint en compte l’objectiu del vaccí, aquestes persones haurien de tenir una immunitat envejable per qualsevol altre mortal. Resulta que els van administrar la dosi de reforç d’un lot caducat just un dia abans. Només 24 hores abans no hagués passat res, però ja era massa tard. Per això els van demanar que es tornessin a punxar. I així van fer, segons ha explicat TV3.

Les vacunes administratives no comptabilitzen a efectes administratius. A nivell sanitari, incertesa. El cas és que van haver de tornar a repetir el procés, aquest cop per quart cop, per veure com a la seva pàgina del web La Meva Salut del departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, on es fa constar l’historial clínic i mèdic de cada usuari de la xarxa pública de la salut catalana, apareixia que, efectivament, s’havien punxat la dosi de reforç. Un cop fet, tot i ser el quart cop, han pogut actualitzar el certificat covid, imprescindible, entre altres, per viatjar -també es pot obtenir amb una prova diagnòstica negativa de la covid o havent passat la malaltia en un termini de temps inferior als sis mesos-.

El departament de Salut confirma la pífia administrativa, però rebaixa el nivell de gravetat de la situació. Igualment, experts sanitaris, consultats per la televisió pública de Catalunya, adverteixen que el més aconsellable hagués estat que aquest grup de veïns i veïnes del barri de Bellvitge de l’Hospitalet de Llobregat esperessin uns mesos fins a administrar-se aquesta quarta dosi de la covid-19 que, a efectes de còmput oficial, suposaria la dosi de reforç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa