Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Salut celebra que la població té “molta confiança” en la vacuna d’AstraZeneca
  • CA

El Departament de Salut català està enviant un SMS per programar la vacunació amb AstraZeneca a persones amb 66 anys “acabats de fer”, si bé el Govern espanyol limita aquesta vacuna als 65 anys. La subdirectora general de Promoció de la Salut de la Generalitat, Carmen Cabezas, ha explicat a RAC1 que s’ha enviat un SMS a “algunes persones que estaven a punt de fer 66 o acabaven de fer els 66”. L’important, subratlla, és que “temíem que hi hagués una crisi de confiança amb la vacuna, però això no està passant”.

Els responsables de vacunació del Departament de Salut català reconeixen que estaven “expectants” per veure quina resposta tindria la ciutadania en la represa de la vacunació amb AstraZeneca i celebren que els ciutadans tinguin “molta confiança”.

La doctora Cabezas creu que aquestes persones “no tenen cap risc” per rebre la vacuna perquè està aprovada per a majors de 18 anys i ha insistit en la petició d’eliminar el límit. També ha demanat a la població de 60 a 65 anys que esperi a rebre l’SMS abans d’accedir al web per programar la cita perquè s’està prioritzant les persones que presenten més risc davant la Covid.

Ha aclarit que no hi ha prou vacunes per immunitzar a tota la població d’aquesta franja d’edat i per això s’han començat a enviar SMS a aquelles persones que presenten més risc. “Els que l’han rebut són les persones prioritàries i demanaria que siguin només aquests els qui demanin la cita ja que la resta poden esperar”, va assegurar. Ella mateixa està en aquest grup d’edat: “Esperaré a que em toqui el meu torn i m’arribi el missatge”.

Ara el 95% de les cites disponibles estan plenes, tot i que esperen poder ampliar la distribució amb l’arribada de 17.000 noves vacunes d’AstraZeneca previstes per a aquest divendres. En total, hi ha més de 100.000 persones citades.

En relació a les diferències de vacunació en la població de més de 80 anys, considera que són els centres d’atenció primària els que s’han organitzat en funció del coneixement dels seus pacients. Reconeix que hi ha diverses fórmules empleades que estan coexistint i pretén fer un “sprint” les dues pròximes setmanes.

Cabezas ha explicat que aquesta setmana s’han rebut 104.000 dosis de Pfizer. Pel que fa a Moderna, tenen confirmades 62.000 per a aquest divendres. Finalment, d’AstraZeneca es rebran 34.000 aquesta setmana en dos lliuraments.

De cara al futur, Cabezas considera que es podrà recuperar certa normalitat quan s’hagin vacunat a totes les persones de risc, el que podria succeir “cap a mitjans d’estiu”. I ha confirmat que “a finals d’estiu hi haurà una xifra molt important de vacunació”. Ha afegit que amb aquesta campanya, sumat a una baixada de la incidència, serà possible recuperar certa vida social.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa