Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Arriben a Espanya 260.000 dosis més d’AstraZeneca
  • CA

Espanya compta des d’aquest cap de setmana amb 260.000 dosis més de la vacuna d’AstraZeneca, la farmacèutica que més ha complert amb els lliuraments al país respecte al total d’adquirides. Així, l’empresa anglo-sueca ha lliurat el 47% de les dosis comprades per Espanya, per davant del 39% lliurat per Pfizer, el 12% de Moderna i el 2% de Janssen.

Segons les dades publicades pel Ministeri de Sanitat, AstraZeneca ha lliurat 5,7 milions de dosis dels 12,2 milions adquirides. En el cas de Pfizer han arribat 17 milions del total de 43,9 milions de vacunes compromeses. Per part seva, Moderna ha lliurat 2,4 milions del total de 19,7 milions i Janssen ha distribuït a Espanya 410.000 vacunes, de les 17,6 milions de dosis compromeses.

Nova guia de vacunació

Precisament, el nou lot d’AstraZeneca arriba un dia després que el Comitè de Bioètica hagi aprovat el text que els usuaris menors de 60 anys vacunats amb la primera dosi hauran de signar per a rebre la segona dosi d’aquest mateix fàrmac, l’anomenat consentiment informat. És el que va acordar el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut a instàncies de la Comissió de Salut Pública d’aquest òrgan del Ministeri de Sanitat i les Comunitats Autònomes.

Mentre des del departament de Carolina Darias s’ha defensat administrar una segona dosi de Pfizer als menors de 60 inoculats amb AstraZeneca, diverses autonomies s’han mostrat partidàries de no combinar vacunes, seguint les recomanacions de l’Agència Europea del Medicament (EMA), l’opinió de nombrosos experts i de societats científiques. Sanitat argumenta els resultats de l’assaig clínic CombiVac, dirigit per l’Institut de Salut Carles III, però destacats investigadors consideren que l’estudi, amb 600 voluntaris, no és concloent i no motiva que es canviï l’estratègia de vacunació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa