Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona acollirà el nou centre d’innovació d’Universal Robots
  • CA

Barcelona atrau una nova empresa tecnològica. La danesa Universal Robots ha decidit instal·lar a Barcelona un dels seus tres nous centres mundials “d’excel·lència”. Els altres se situaran a Munic i Boston. Segons ha explicat la firma, la delegació catalana s’especialitzarà en el disseny d’usos pel sector de l’empaquetatge i la logística. L’objectiu és que les empreses puguin accedir així millor a l’automatització que facilita la robotització. Universal Robots té previst contractar a diversos enginyers que adaptaran els robots, fabricats a Dinamarca, a les necessitats de cada client. “Preveiem que final d’any serem quaranta treballadors molt especialitzats en software i mecànica robòtica”, ha explicat aquest dijous el director de l’empresa a Espanya i Portugal, Jordi Pelegrí.

Tal com ressalta l’empresa, Barcelona exerceix avui en dia una certa “capitalitat” en el sector de la logística que ha animat a Universal Robots a instal·lar aquí el seu punt d’innovació específic en la indústria del packaging. Els altres nous centres d’innovació seran pel sector de la maquinària i de la metal·lúrgia, han apuntat.

Al 22@ del Poblenou

En el cas de la capital catalana, aquest “laboratori” se situarà a les oficines que Universal Robots té al barri del 22@ des del 2019. Allà hi treballen una quarantena de persones, però l’oficina preveu créixer els pròxims mesos de forma orgànica amb la consolidació d’aquesta nova funció. Des de la firma es destaca que la meta és aprofitar el “talent digital i tecnològic” de Catalunya per impulsar la robotització del sector del packaging pensant també en les petites i mitjanes empreses.

“Volem que la petita i mitjana empresa tingui les eines de producció que fins avui només tenien, en el cas català, la Seat o altres empreses d’una mida molt potent”, ha apuntat Pelegrí. En aquest sentit, la firma assenyala la facilitat del programari que usen els robots “col·laboratiu”, fet que facilita la seva introducció en empreses petites i permetre’ls reduir costos per fer-les més competitives.

“El que pretenem és ser el pol, a escala mundial, per les solucions de robòtica col·laborativa en l’àmbit del packaging“, ha resumit Pelegrí. En paral·lel a l’elecció de Barcelona pel seu nou centre d’innovació, Universal Robots també ha anunciat que la ciutat acollirà el seu congrés de “robòtica col·laborativa”, que tindrà lloc del 24 al 27 de maig en el context del saló Hispack. La cita, ha apuntat l’empresa, tindrà un espai de 1.200 metres quadrats que mostraran diversos casos d’èxit d’aquesta tecnologia.

Barcelona, pol d’atracció tecnològica a Europa

A poc a poc Barcelona se situa cada cop més com un dels principals pols d’atracció tecnològica d’Europa. “Té tots els ingredients per convertir-se en el Sillicon Valley d’Europa”, va expressar la setmana passada el vicepresident corporatiu de Microsoft als Estats Units, el català Jordi Ribas, en una entrevista a Rac1. Allà Ribas va reconèixer que l’aposta d’una de les empreses més punteres del món tecnològic i de la informàtica per instal·lar a la capital catalana el primer centre d’investigació d’aquest estil a l’estat espanyol “va ser rebuda amb molta expectativa”, però que ara el projecte va disparat. “Hem aconseguit contractar gent molt bona d’arreu d’Europa i de seguida s’han adonat que això va bé”, va dir.

Mentrestant, l’Ajuntament de Barcelona hi juga fort i preveu invertir 40 milions d’euros per renovar el Palau d’Esports el 2024, amb la pretensió de convertir aquest equipament en una “icona de la tecnologia i la innovació” aplicades al sector de l’esport i la tecnologia. Per això, se centraran en sectors com els e-sports i l’impuls de les oficines d’start-ups i en el desenvolupament d’esdeveniments. A més, en aquest indret s’acollirà la seu del Barcelona Sports Hub.

Més notícies
Barcelona, i el 22@ del Poblenou, estan cridats a ser el hub tecnològic d'Europa, defensen alguns / Vicente Zambrano
ENQUESTA | Barcelona s’ha de convertir en el Silicon Valley d’Europa?
Notícia: ENQUESTA | Barcelona s’ha de convertir en el Silicon Valley d’Europa?
Comparteix
Empreses com Microsoft i Amazon aposten per la capital, l'Ajuntament hi juga fort i queda pendent si l'aposta tindrà efecte o naufragarà
Una imatge de Barcelona JORDI PLAY
L’aposta de Microsoft per Barcelona: “Podria ser el Silicon Valley d’Europa”
Notícia: L’aposta de Microsoft per Barcelona: “Podria ser el Silicon Valley d’Europa”
Comparteix
El vicepresident corporatiu de Microsoft als Estats Units diu que és capdavantera en talent i tecnologia
Pàrquing de B:SM / B:SM
Barcelona farà un pàrquing de 7.000 m2 a la Ciutadella adaptat al futur
Notícia: Barcelona farà un pàrquing de 7.000 m2 a la Ciutadella adaptat al futur
Comparteix
Les obres costaran 26,6 milions d'euros, dels quals 10 provindran de l'Ajuntament
Esdeveniment de captació de talent tech organitzat per The Knot Worldwide / Servimedia
Empreses i estudiants combaten la bretxa en el talent ‘tech’ a Barcelona
Notícia: Empreses i estudiants combaten la bretxa en el talent ‘tech’ a Barcelona
Comparteix
L'oferta i la demanda d'ocupació digital pateix actualment un desajust important

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa