Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’aposta de Microsoft per Barcelona: “Podria ser el Silicon Valley d’Europa”

“Barcelona és considerada una de les ciutats més capdavanteres en qüestió de talent i de professionals de la tecnologia. Té tots els ingredients per convertir-se en el Sillicon Valley d’Europa”. Qui així s’expressa és el vicepresident corporatiu de Microsoft als Estats Units, el català Jordi Ribas. En una entrevista a Rac1, Ribas ha reconegut que l’aposta d’una de les empreses més punteres del món tecnològic i de la informàtica per instal·lar a la capital catalana el primer centre d’investigació d’aquest estil a l’estat espanyol “va ser rebuda amb molta expectativa”, però que ara el projecte va disparat. “Hem aconseguit contractar gent molt bona d’arreu d’Europa i de seguida s’han adonat que això va bé”, ha dit Ribas.

A finals de l’any passat, Microsoft va anunciar el seu desembarcament a la capital de Catalunya amb un hub dedicat a la investigació de nous models d’intel·ligència artificial. Va començar amb una plantilla de 30 persones i la seva previsió és arribar al centenar de treballadors a Catalunya en els propers anys. El centre està especialitzat en el desenvolupament d’aplicacions i programes que faran servir la intel·ligència artificial. I fet, aquesta xarxa de centres de recerca, amb vuit instal·lacions a tot el món, està liderada per Jordi Ribas.

En conversa a Rac1, el vicepresident corporatiu de Microsoft als Estats Units ha detallat que “ja hi ha més de 100.000 professionals de la tecnologia a l’àrea de Barcelona, i més de 800 grups d’investigació. Estem plantant una llavor que pot créixer i accelerar l’ecosistema”.

I què passa amb Madrid? Per a Ribas, la competència entre Barcelona i Madrid per convertir-se en el principal hub tecnològic de l’estat espanyol és positiva per atraure talent. “Sempre hi ha una mica de competència entre ciutats, però crec que això és positiu, no només per Barcelona i Catalunya sinó també per Espanya”.

El cas Pegasus, en el punt de mira

I com no podia ser d’una altra manera, ha estat preguntat pel ‘Catalangate’, ja que aquest català també és el líder de l’equip de recerca en Intel·ligència Artificial de Microsoft: “És un exemple de la importància de la privacitat i que hi hagi lleis que la protegeixin”, ha dit, tot remarcant que la privacitat és la principal diferència entre les dues grans potències tecnològiques mundials, els Estats Units i la Xina: “A la Xina tenen l’avantatge que la privacitat de les dades no és tan estricte com en altres països i poden entrenar millor els algoritmes”, ha sentenciat. I com es combina tot plegat? A parer de Ribas, cal buscar un “balanç entre respectar la privacitat i que l’ús d’aquestes dades pugui continuar empenyent la tecnologia per millorar la qualitat de vida”, ha conclòs al Via Lliure de Rac1.

De fet, el juliol del 2021 Microsoft va revelar que diversos països, entre els quals, Espanya, van comprar un sistema d’espionatge israelià per espiar polítics, activistes, periodistes i acadèmics. Es tracta d’un sistema d’espionatge d’origen israelià de l’empresa Candiru, que serveix per entrar il·legalment al servidor Windows dels diferents aparells electrònics d’una persona. Segons la companyia, hi havia un centenar d’afectats entre Catalunya i deu estats més com l’Iran, el Iemen, Turquia, el Regne Unit o Singapur. 

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Que vagi a Madrid a maig 08, 2022 | 19:28
  Que vagi a Madrid maig 08, 2022 | 19:28
  Qué no, què no, for Microsoft de Barcelona, for JJOO del Pirineus. No a l'ampliació de l'aeroport etc. La Loau vol privatitzar Barcelona i vendre servis a Bill Gates. FOR MICROSOLFT DE BARCELONA!!!
 2. Icona del comentari de: T@M a maig 08, 2022 | 20:54
  [email protected] maig 08, 2022 | 20:54
  Boníssima idea d'atraure a Microsoft a BCN esperem que Frau Calau no la cagui com ja sabem que ha fet molt be amb l'Hermitage .....etc
 3. Icona del comentari de: Eliseo Bueno a maig 09, 2022 | 00:53
  Eliseo Bueno maig 09, 2022 | 00:53
  Cuidado con los yankis en Catadisney
 4. Icona del comentari de: Català a maig 09, 2022 | 08:41
  Català maig 09, 2022 | 08:41
  Seria magnífic, però no serà; ja se'n encarregaran la Colau & cia. Anirà a Madrid o enlloc.
 5. Icona del comentari de: Roger a maig 09, 2022 | 10:07
  Roger maig 09, 2022 | 10:07
  Més oficines al mig de la ciutat perquè augmenti la quantitat de gent venint amb cotxe perquè no hi ha més remei... Potser podriem començar a pensar en posar aquestes grans empreses en altres llocs del territori per evitar els èxodes per un costat i la densificació (i les seves conseqüències) per l'altre...
 6. Icona del comentari de: Brugui a maig 09, 2022 | 12:26
  Brugui maig 09, 2022 | 12:26
  Llegeixo comentaris que malgasten electricitat i desgasten els teclats.
 7. Icona del comentari de: Josep a maig 15, 2022 | 16:14
  Josep maig 15, 2022 | 16:14
  No patiu, la Colau ja s'encarregarà de espantar-los

Nou comentari

Comparteix