Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El [email protected] podria absorbir el 70% de l’oferta empresarial de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona reservarà terrenys al districte tecnològic de Sant Martí per fer-hi pisos per a veïns i alhora permetrà la instal·lació d’oficines i d’empreses en un milió de metres quadrats més. Tot plegat, amb la intenció de crear un model híbrid de vida de barri i centre neuràlgic de l’economia. El [email protected] naixia l’any 2000 com una iniciativa municipal per transformar 200 hectàrees de sòl industrial del barri del Poblenou en un districte productiu innovador amb espais moderns per a la concentració estratègica de activitats intensives en coneixement

De fet, el 2021, malgrat la pandèmia, el [email protected] va consolidar la seva posició concentrant el 29% del total d’inversió immobiliària, segons l’informe “Real Estate Market Outlook 2022”, elaborat per CBRE. De fet, el [email protected] va ser el lloc de més adquisició d’oficines i és el principal nucli empresarial per a les oportunitats de negoci i d’emprenedoria. L’informe defineix el [email protected] com “el submercat amb més transaccions i més volum d’inversió”.

Qui hi ha al [email protected]?

Més de 9.000 companyies s’han instal·lat en aquest epicentre tecnològic. I de fet, segons la consultoria JLL Barcelona, gairebé el 70% de la futura oferta empresarial de la ciutat es concentrarà en aquesta zona el 2022. Amazon o Mediapro, així com diversos campus universitaris, com ara la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i diverses escoles de disseny i negocis nacionals i internacionals tenen oficines al barri tecnològic. De fet, el campus de Barcelona de l’escola de negocis TBS estrenarà al setembre un nou campus amb 1.1000 estudiants i oferirà 700 places en una residència ubicada al costat del campus.

Durant el 2022 es preveu una inversió al mercat d’oficines d’un volum d’entre 1.500 i 1.800 milions d’euros, superant les xifres registrades aquest 2021, segons calcula el CBRE. A més, segons les dades de [email protected] Network, un 80% dels treballadors a les diferents empreses del barri són universitaris, de manera que es marca un perfil d’especialització i valor afegit de les plantilles molt elevat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa