Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona farà un pàrquing de 7.000 m2 a la Ciutadella adaptat al futur
  • CA

Barcelona tindrà un nou pàrquing de 7.000 metres quadrats a la Ciutadella. Com a novetat, estarà adaptat als usos de la mobilitat del futur, tal com promet l’Ajuntament, a través d’un comunicat. Aquest espai es començarà a edificar a l’octubre d’aquest any i la previsió és que estigui enllestit per la tardor del 2024. Aquestes obres, d’un cost estimat en 26,6 milions d’euros -10 dels quals provindran de les arques municipals- dotaran la zona on hi ha el Parlament de Catalunya, el Zoo i la Universitat Pompeu Fabra (UPF) d’un espai per guardar-hi vehicles en la que serà la futura Ciutadella del Coneixement.

El solar estarà situat a l’Antic Mercat del Peix i està delimitat pels carrers de Wellington, Villena, Ramon Trias Fargas i l’avinguda Icària, on actualment hi ha l’aparcament B:SM Wellington – Zoo. Aquest espai estarà format per un complex d’edificis que acolliran els tres principals centres de recerca que configuraran aquest nou pol de coneixement, tal com afirma l’Ajuntament.

L’impuls de les obres es desprèn d’un acord de col·laboració signat entre la UPF, l’Ajuntament de Barcelona i B:SM l’any 2019. D’acord amb aquest conveni, Barcelona de Serveis Municipals (B:SM) es fa càrrec del projecte constructiu de la planta soterrània que acollirà l’aparcament i dels murs perimetrals que conformaran el complex.

“El nou Aparcament B:SM Ciutadella del Coneixement – Zoo és el primer de la xarxa B:SM que ha estat concebut íntegrament com un hub de serveis de mobilitat, una estratègia amb què B:SM vol contribuir a la millora de la mobilitat a la ciutat a partir de solucions sostenibles, eficients i compartides que donin resposta als nous hàbits de la ciutadania”, afirma l’empresa pública.

L’aparcament ha estat dissenyat com una planta pràcticament diàfana amb la mínima presència de pilars. “L’objectiu és generar zones flexibles que puguin adaptar-se als diferents serveis de mobilitat als quals donarà cabuda”, expliquen.

Espai optimitzat per a cotxes i motos

L’aparcament oferirà places d’estacionament per a cotxes i motocicletes, amb un disseny que optimitzarà l’espai disponible. També disposarà de places equipades amb punts de recàrrega elèctrica que s’incorporaran a la xarxa d’electromobilitat Endolla Barcelona, promovent la transició cap al vehicle elèctric i la reducció de la petjada de carboni. Concretament, tindrà 273 places de cotxes, 70 de les quals estaran dotades de carregadors; i 45 places per a motocicletes, 18 de les quals seran per motos elèctriques. Seguint l’estratègia intel·ligent de desplegament de la xarxa d’electromobilitat, l’espai estarà dotat d’una preinstal·lació per ampliar la infraestructura de recàrrega en un futur.

“L’Aparcament Ciutadella del Coneixement – Zoo incorporarà altres solucions de mobilitat urbana, com un espai exclusiu per a l’estacionament segur de bicicletes i vehicles de mobilitat personal, així com serveis de carsharing“, diuen.

“A més, contribuirà a la reducció del trànsit generat per la distribució urbana de mercaderies gràcies a la instal·lació d’espais de Click&Collect, des d’on la ciutadania podrà recollir i retornar paqueteria les 24 hores del dia. El recinte també disposarà de Delivery Station Points, petits espais d’emmagatzematge des d’on els operadors de microdistribució podran repartir mercaderies als barris de l’entorn”, afegeixen.

La Ciutadella, pol de coneixement

L’inici de la construcció de l’aparcament suposa un nou pas per a la configuració d’un dels pols de coneixement més importants per al futur de la ciutat, la Ciutadella del Coneixement. El Mercat del Peix acollirà tres nous edificis destinats, respectivament, a la Universitat Pompeu Fabra, a l’Institut de Biologia Evolutiva (IBE, CSIC-UPF) i al Barcelona Institute of Science and Technology (BIST). Des d’aquest espai, s’impulsarà la investigació i la innovació interdisciplinàries en els àmbits de la biomedicina, la biodiversitat i el benestar planetari. El nou hub científic, que entrarà en funcionament a finals del 2025, reforçarà el conjunt d’institucions científiques, educatives i culturals que ja estan presents en l’entorn del parc de la Ciutadella, i configurarà un pol estratègic per a la recerca i la innovació sobre el benestar planetari.

Més notícies
Un vehicle tot terreny en un taller mecànic al barri de Sant Andreu / Jordi Play
Els tallers de Barcelona, en declivi a la Zona de Baixes Emissions
Notícia: Els tallers de Barcelona, en declivi a la Zona de Baixes Emissions
Comparteix
Les restriccions a la circulació combinades amb la pandèmia fan decaure la clientela dels mecànics
Recreació de la reforma de la Via Laietana un cop estigui acabada / Ajuntament de Barcelona
Comença el viacrucis de trànsit a la Via Laietana
Notícia: Comença el viacrucis de trànsit a la Via Laietana
Comparteix
Restricció en sentit muntanya, amb només un carril de pujada per arribar als pàrquings de la Catedral i Santa Caterina
La zona de Diagonal Mar de Barcelona / HEMAV
Torna el pàrquing de pagament a les platges de Sant Martí
Notícia: Torna el pàrquing de pagament a les platges de Sant Martí
Comparteix
L'aparcament és en zona blava, s'aplica la tarifa B i el preu varia en funció del distintiu ambiental del vehicle estacionat
Imatge d'arxiu d'un pàrquing / PIXABAY
Pàrquings de centres comercials: quins són gratis i quins es paguen?
Notícia: Pàrquings de centres comercials: quins són gratis i quins es paguen?
Comparteix
Estacionar per anar de compres, al cinema o al restaurant, o simplement per aprofitar hores gratis a la ciutat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa