Pàrquings de centres comercials: quins són gratis i quins es paguen?

Moure’s per la ciutat en cotxe és una mica estressant, i aparcar de franc, gairebé impossible. Com en totes les grans capitals, la densitat de trànsit és intensa a totes hores.

A la capital hi ha zona blava, zona verda, pàrquings públics i privats, però a uns preus que no baixen dels 3 euros l’hora. Però com ja us va explicar el TOT Barcelona, hi ha alguns pàrquings gratuïts on podeu aparcar si teniu sort i una segona opció: els aparcaments dels centres comercials. Us oferim un llistat perquè tingueu en compte si són gratuïts, per unes hores, o si es paga des del primer moment, o si hi ha descomptes per fer compres:

Les Glòries: en aquest pàrquing tens 2h gratuïtes. La resta es paguen a 3h l’hora. Però si fas una compra de 20 euros al supermercat Carrefour, et donaran una targeta per tenir 2h més extra de franc. Per tant, tens un màxim de 4h gratuïtes per aparcar en aquest centre comercial.

Diagonal Mar: ofereix 3h de pàrquing gratuïtes al dia. No proveu de sortir i tornar a entrar, perquè hi ha un lector de matrícules i no podreu tornar a gaudir de les 3h. En tot cas cada hora extra costa uns 3 euros.

L’Illa Diagonal: aquest centre comercial no ofereix estacionament gratuït per als seus clients i té una tarifa de 2,85 euros l’hora. Penseu, però, que els caps de setmana no es paga la zona blava als voltants del centre, i si teniu una mica de paciència podeu trobar aparcament de franc.

Les Arenas: estacionament de pagament sense cap possiblitat d’obtenir descomptes.

El Centre de la Vila: aquest centre comercial -polèmic per estar deixat de la mà de déu- ofereix només 1.000 places de pàrquing i són de pagament.

La Maquinista: aquest pàrquing és totalment gratuït, sense límit d’hores. Disposa de dos pàrquings, l’exterior i l’interior.

Maremàgnum: aquest centre comercial no té pàrquing propi i cal aparcar al pàrquing privat que hi ha a la zona, amb preus que superen els 3 euros l’hora. També hi ha un pàrquing de BSM, que també supera aquests 3 euros per hora.

El centre comercial Glòries, en una imatge d'arxiu / Glòries
El centre comercial Glòries, en una imatge d’arxiu / Glòries

I fora de Barcelona, però molt freqüentats pels barcelonins, dos centres comercials més on tens aparcament de franc:

Gran Via 2-Hospitalet: 3h de pàrquing gratuït cada dia (els diumenges tot el dia) i les següents hores es paguen a 0,5 cèntims el minut, és a dir, 3 euros l’hora.

Ikea: Segons la temporada, l’aparcament és gratuït sense limitació horària, però hi ha hagut temporades en què la cadena sueca ha posat la barrera i ha ofert aparcament gratuït als seus clients, que han de passar per caixa per validar el tiquet. Per festes, la barrera es baixa.

Splau-Cornellà: aquest centre comercial ofereix aparcament gratuït tot el dia i sense cap necessitat de comprar, de fet, no cal ni recollir el tiquet. Així que és una bona opció per passar el dia i no patir per aparcar ni pagar.

Nou comentari