Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Pàrquings de centres comercials: quins són gratis i quins es paguen?
  • CA

Ja som a les portes de les festes nadalenques. I Barcelona és centre d’atracció no només de compres, sinó d’esdeveniments culturals i de d’oci. Però arribar a la ciutat en cotxe si vens en família o no tens una bona combinació, pots arribar a pagar molts diners…

A la capital hi ha zona blava, zona verda, pàrquings públics i privats, però a uns preus que no baixen dels 3 euros l’hora. Hi ha alguns pàrquings gratuïts on podeu aparcar si teniu sort i una segona opció: els aparcaments dels centres comercials. Us oferim un llistat perquè tingueu en compte si són gratuïts, per unes hores, o si es paga des del primer moment, o si hi ha descomptes per fer compres:

Les Glòries: en aquest pàrquing tens 2h gratuïtes. La resta es paguen a 3h l’hora. Però si fas una compra de 20 euros al supermercat Carrefour, et donaran una targeta per tenir 2h més extra de franc. Per tant, tens un màxim de 4h gratuïtes per aparcar en aquest centre comercial.

Diagonal Mar: ofereix 3h de pàrquing gratuïtes al dia. No proveu de sortir i tornar a entrar, perquè hi ha un lector de matrícules i no podreu tornar a gaudir de les 3h. En tot cas cada hora extra costa uns 3 euros.

L’Illa Diagonal: aquest centre comercial no ofereix estacionament gratuït per als seus clients i té una tarifa de 2,85 euros l’hora. Penseu, però, que els caps de setmana no es paga la zona blava als voltants del centre, i si teniu una mica de paciència podeu trobar aparcament de franc.

Les Arenas: estacionament de pagament sense cap possiblitat d’obtenir descomptes.

El Centre de la Vila: aquest centre comercial -polèmic per estar deixat de la mà de déu- ofereix només 1.000 places de pàrquing i són de pagament.

La Maquinista: aquest pàrquing és totalment gratuït, sense límit d’hores. Disposa de dos pàrquings, l’exterior i l’interior.

Maremàgnum: compta amb 826 places i servei 24 hores amb tarifes i abonaments diferents. Des d’un abonament diari de 12h per 10€ fins a una tarifa general de 0,053€/min. A més, disposa  d’una zona per carregar motos i cotxes elèctrics, i un altre espai amb 74 places per a bicicletes (gestionat per Don Cicleto) al que es pot accedir a través d’un codi privat.

El centre comercial Glòries, en una imatge d’arxiu / Glòries

I fora de Barcelona, però molt freqüentats pels barcelonins, dos centres comercials més on tens aparcament de franc:

Gran Via 2-Hospitalet: 3h de pàrquing gratuït cada dia (els diumenges tot el dia) i les següents hores es paguen a 0,5 cèntims el minut, és a dir, 3 euros l’hora.

Ikea: Segons la temporada, l’aparcament és gratuït sense limitació horària, però hi ha hagut temporades en què la cadena sueca ha posat la barrera i ha ofert aparcament gratuït als seus clients, que han de passar per caixa per validar el tiquet. Per festes, la barrera es baixa.

Splau-Cornellà: aquest centre comercial ofereix aparcament gratuït tot el dia i sense cap necessitat de comprar, de fet, no cal ni recollir el tiquet. Així que és una bona opció per passar el dia i no patir per aparcar ni pagar.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Zaira a març 27, 2023 | 12:44
    Zaira març 27, 2023 | 12:44
    Si quiero ir al cine un domingo,hasta qué hora está abierto el parquing del Splau para dejar el coche y poder salir luego.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa