Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Empreses i estudiants combaten la bretxa en el talent ‘tech’ a Barcelona
  • CA

La bretxa en talent ‘tech’ és cada vegada més àmplia: l’oferta i la demanda d’ocupació digital pateix actualment un desajust important i, en aquest context, sorgeixen iniciatives per connectar el jove talent digital de Barcelona amb oportunitats d’ocupació que ofereixen empreses tecnològiques capdavanteres.

La darrera trobada d’aquest tipus ha estat organitzada per The Knot Worldwide, reconeguda companyia del sector nupcial digital, de la mà de Tech Barcelona, ​​en què han participat gairebé un centenar de persones que actualment s’estan formant en competències digitals o s’han llicenciat recentment.

David Xicota, VP Engineering de The Knot Worldwide, companyia que actualment es troba immersa en ple procés de contractació de 250 persones fins a finals del 2022, ha assenyalat el repte tech que suposa desenvolupar tots els portals web del grup des de Barcelona, ​​tenint la possibilitat de treballar amb tecnologies molt avançades i treballar en remot. La companyia està buscant perfils com Backend Developers, Fullstack Developers, Mobile Developers, entre d’altres.

A finals de l’any passat, la multinacional The Knot Worldwide va anunciar l’elecció de Barcelona per ubicar un hub tecnològic del grup internacional, des del qual se centralitza el negoci de 14 mercats a Europa, Àsia i Amèrica Llatina. “A més de l’interessant repte tecnològic, per als candidats suposa l’oportunitat de treballar per a mercats internacionals de gran envergadura i de sumar-se a un equip amb gran projecció de futur en un entorn multicultural i divers”, afegeix Xicota.

Dues empreses digitals més s’han sumat a l’esdeveniment. Des d’Adevinta han assenyalat la importància de treballar de la mà de les universitats per formar i crear més talent divers i aconseguir una major diversitat de gènere a les empreses del sector, mentre que els portaveus d’Ocado Technology han ressaltat la cultura de valors de la companyia i l’autonomia que tenen els candidats a llocs tech, participant fins i tot en la presa de decisions.

Les tres companyies han coincidit que el model de treball en remot ha vingut per quedar-se, sent aquest un dels factors que més valoren els candidats a l’hora d’escollir feina, a més de la importància de les softskills. Entre els perfils assistents hi havia alguns dels més demandats per les companyies tech: des de desenvolupadors, product Managers i product Designers, fins a data Analysts, data Scientists i BI Developers, que han pogut conèixer les oportunitats laborals que oferien les companyies.

El sector tech està en plena efervescència. Les TIC generaran gran part de l’ocupació el 2022 i si s’analitzen les dades a Catalunya només del mes de febrer d’aquest any, el sector TIC va generar 4.665 ofertes de treball noves, una variació del 0.9% respecte al mes anterior, segons Barcelona Digital Talent. Pel que fa a la ciutat comtal, seria la que absorbiria el gran volum d’ofertes digitals amb 3.598 noves vacants.

La bretxa digital existent entre oferta i demanda tech no se circumscriu només a Espanya, sinó que és un fenomen global. A Europa, per exemple, la demanda de talent digital està experimentant un creixement gairebé 6 vegades més gran que el de l’ocupació en general.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa