Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ENQUESTA | Barcelona s’ha de convertir en el Silicon Valley d’Europa?

Quan es parla de Barcelona cada cop sonen més els termes hub o Silicon Valley. Tant és així que Microsoft considera que la capital catalana es podria convertir en el gran motor tecnològic d’Europa. “Barcelona és considerada una de les ciutats més capdavanteres en qüestió de talent i de professionals de la tecnologia. Té tots els ingredients per convertir-se en el Sillicon Valley d’Europa”, ha expressat aquest cap de setmana el vicepresident corporatiu de Microsoft als Estats Units, el català Jordi Ribas, en una entrevista a Rac1. Allà Ribas ha reconegut que l’aposta d’una de les empreses més punteres del món tecnològic i de la informàtica per instal·lar a la capital catalana el primer centre d’investigació d’aquest estil a l’estat espanyol “va ser rebuda amb molta expectativa”, però que ara el projecte va disparat. “Hem aconseguit contractar gent molt bona d’arreu d’Europa i de seguida s’han adonat que això va bé”, ha dit.

L’Ajuntament de Barcelona hi juga fort i preveu invertir 40 milions d’euros per renovar el Palau d’Esports el 2024, amb la pretensió de convertir aquest equipament en una “icona de la tecnologia i la innovació” aplicades al sector de l’esport i la tecnologia. Per això, se centraran en sectors com els e-sports i l’impuls de les oficines d’start-ups i en el desenvolupament d’esdeveniments. A més, en aquest indret s’acollirà la seu del Barcelona Sports Hub.

Transformació integral de l’Estadi Olímpic

També formarà part d’aquest hub l’Estadi Olímpic, que acollirà una incubadora d’empreses del sector sport tech, amb una superfície de 1.100 metres quadrats on les empreses emergents d’aquest sector podran testar i fer servir les instal·lacions, i s’invertirà en la seva creació 2,8 milions d’euros.

El projecte compta amb un pressupost de 2,8 milions d’euros i una superfície construïda de 1.100 m2 i s’establirà en una antiga àrea d’oficines situada a la façana sud de l’Estadi Olímpic que acollirà, entre altres dependències, un gran espai de preincubació i fins a dotze mòduls de treball interconnectables. A banda, comptarà amb sales de reunions i altres espais d’ús comú per a les empreses i persones emprenedores que en formin part. Es tracta d’una acció impulsada per B:SM i compta amb la col·laboració de l’Institut Barcelona Esports i Barcelona Activa. Aquesta inversió contempla la creació d’una plataforma digital, malgrat que en un futur tindrà una seu física al Palau Municipal d’Esports.

El propòsit general del projecte és “fer de Barcelona una referència internacional en l’intercanvi de coneixement, talent, recursos i capacitats d’innovació en el món de la tecnologia i l’esport”, diu el consistori. De fet, el Barcelona Sports Hub estarà integrat per grans corporacions, institucions, start-ups i altres actors tecnològics que desenvolupen projectes de transformació i millora de la gestió i la pràctica de l’esport, incloent-hi projectes relacionats amb els eSports.

Pol de contractació

La capital concentra el 70% de contractes d’empreses tecnològiques a l’Estat i lidera el rànquing europeu amb major exposició al sector, diu CBRE, durant l’acte Tendencias 2022. En comparació amb la resta de ciutats europees, la ciutat supera Amsterdam, Dublín, Bucarest i Londres. “Vuit de les deu empreses més grans del món ja són tecnològiques, quan en el 2014 només n’hi havia tres. És evident que aquest és un sector de present i de futur”, ha assenyalat el director de CBRE Barcelona, Xavier Güell, que ha subratllat que la capital catalana ha escalat del setè lloc com a ciutat europea més exposada al sector tecnològic al primer lloc l’any 2021.

La consolidació de Barcelona com a pol d’atracció del sector tecnològic és el [email protected] és un dels motius que explica aquest èxit, apunta CBRE. En aquest sentit, la zona de Torre Glòries s’està convertint en una extensió del CBD (Central Business District) tradicional, amb un 80% dels seus edificis amb una qualitat de grau A, una desocupació inferior a les xifres de la zona prime de la ciutat i unes rendes properes als 30 euros per metre quadrat.

Els reptes pendents -o les incògnites per esclarir- són: quin tipus de contractació hi haurà, d’on provindran els professionals que han de nodrir aquesta nova aposta econòmica per la qual Barcelona, i l’Ajuntament, hi treballen i si aquest sector serà més eco-friendly amb el medi ambient que no pas activitats com les dels creuers, per posar només un exemple.

Polls
Més notícies
Una imatge de Barcelona JORDI PLAY

L’aposta de Microsoft per Barcelona: “Podria ser el Silicon Valley d’Europa”

Notícia: L’aposta de Microsoft per Barcelona: “Podria ser el Silicon Valley d’Europa”
Comparteix
El vicepresident corporatiu de Microsoft als Estats Units diu que és capdavantera en talent i tecnologia
Notícia: L’aposta de Microsoft per Barcelona: “Podria ser el Silicon Valley d’Europa” - Mobile
Recreació de la renovació del Palau d'Esports / Ajuntament de Barcelona

El Palau d’Esports reobrirà el 2024 per acollir e-sports, start-ups i actes

Notícia: El Palau d’Esports reobrirà el 2024 per acollir e-sports, start-ups i actes
Comparteix
El consistori invertirà 40 milions d'euros, espera crear 450 llocs de treball i rebre la visita de 200.000 espectadors a l'any
Notícia: El Palau d’Esports reobrirà el 2024 per acollir e-sports, start-ups i actes - Mobile
Centre gaming de Barcelona / ASOBU

El centre de videojocs més gran d’Europa està a Barcelona

Notícia: El centre de videojocs més gran d’Europa està a Barcelona
Comparteix
El 25 de febrer es fa la inauguració d'aquest macroespai situat al centre comercial SOM Multiespai, a Nou Barris
Notícia: El centre de videojocs més gran d’Europa està a Barcelona - Mobile
Vista aèria de l'Anella Olímpica / AL PHT Air Picture TAVISA

L’Estadi Olímpic es convertirà en un pol d’start-ups

Notícia: L’Estadi Olímpic es convertirà en un pol d’start-ups
Comparteix
L'Ajuntament farà una inversió de tres milions d'euros per fomentar, entre d'altres, els eSports
Notícia: L’Estadi Olímpic es convertirà en un pol d’start-ups - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Cal dir-ho a maig 09, 2022 | 11:57
    Cal dir-ho maig 09, 2022 | 11:57
    Volem una ciutat de Barcelona amb menys "marques" i menys imitacions i més respectuosa amb la gent que hi viu, compromesa amb el món, amb el seu passat, present i futur, i sobretot més autèntica i capital de la nostra república.
  2. Icona del comentari de: Gallerí a maig 09, 2022 | 12:08
    Gallerí maig 09, 2022 | 12:08
    Ridiculeses com el nom oficial del circuit de Montmeló al Vallès Oriental, ho diuen tot. El nom "oficial" "Barcelona-Catalunya" és ridícul i l'origen és que hi ha qui vol que es conegui la "manca" Barcelona, degut a la mancança de la independència política de Catalunya, en nom del nostre país no es coneix ni hi pinta res al món. Amb la independència de Calalunya no caldrà fer tantes bajanades ni "projectes" de curta volada sobre Barcelona. Ara per ara al món hi té més presència internacional del nom d'Andorra com a estat independent que no pas el nostre país com a "regió" d'Espanya, inclosa Barcelona. El millor impuls pels que volen veure Barcelona situada al món, és lluitar per la independència de Catalunya. La resta perdre el temps inútilment, fer malbé el país, tirar-nos pedres a la pròpia teulada i no arribar enlloc. Desperteu-vos.

Nou comentari

Comparteix