Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona concentra el 70% de contractes d’empreses tecnològiques a l’Estat

Bones notícies per Barcelona. La capital concentra el 70% de contractes d’empreses tecnològiques a l’Estat i lidera el rànquing europeu amb major exposició al sector, diu CBRE, durant l’acte Tendencias 2022. En comparació amb la resta de ciutats europees, la ciutat supera Amsterdam, Dublín, Bucarest i Londres. “Vuit de les deu empreses més grans del món ja són tecnològiques, quan en el 2014 només n’hi havia tres. És evident que aquest és un sector de present i de futur”, ha assenyalat el director de CBRE Barcelona, Xavier Güell, que ha subratllat que la capital catalana ha escalat del setè lloc com a ciutat europea més exposada al sector tecnològic al primer lloc l’any 2021.

La consolidació de Barcelona com a pol d’atracció del sector tecnològic és el 22@ és un dels motius que explica aquest èxit, apunta CBRE. En aquest sentit, la zona de Torre Glòries s’està convertint en una extensió del CBD (Central Business District) tradicional, amb un 80% dels seus edificis amb una qualitat de grau A, una desocupació inferior a les xifres de la zona prime de la ciutat i unes rendes properes als 30 euros per metre quadrat.

“L’aposta de Barcelona pel sector tecnològic ve de lluny, amb fites tan importants com la creació del 22@ l’any 2000, un lloc privilegiat que ofereix els espais i l’entorn perfecte per a l’aterratge de les empreses tecnològiques a la nostra ciutat”, ha continuat Güell. Altres elements que identifica CBRE són que la capital catalana continua sent molt competitiva en termes de rendes d’oficina, tot i ser de les ciutats on més ha pujat en els darrers sis anys; i la contractació, un indicador que ha registrat una “progressió forta i sostinguda” des del 2013.

D’altra banda, el sector tecnològic ha sumat el 50% de la contractació de metres quadrats de lloguer a la ciutat. Un dels sectors que presenta més recorregut de futur és el gaming, que ha sigut un dels més resilients durant la pandèmia i ha protagonitzat tres operacions rellevants a Barcelona (Smilegate, Scopely i la danesa IOI). La indústria ocupa actualment 40.000 metres quadrats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa